CIM Capital team

Kleinkinderen van Roger De Clerck investeren mee in het Antwerpse turn around fonds CIM Capital

WIELSBEKE - Anthony en Gregory De Clerck, de kleinkinderen van wijlen Roger De Clerck en de kinderen van het echtpaar Jan en Martine De Clerck, stappen mee in het kapitaal van het fonds CIM Capital. Ze doen dat via hun familiale holding Dovesco dat in principe investeert in veelbelovende bedrijven. het kapitaal van CIM Capital is eerder bestemd voor bedrijven waar een turn around aan de orde is.   

Het relatief nieuw opgerichte fonds CIM Capital wist al 64,7 miljoen euro bijeen te harken, en dat is meer dan initieel werd voorzien, verhoopt en begroot (50 miljoen euro). Het fonds moet onder meer in problemen geraakte bedrijven zoals Veritas of Neckerman van zuurstof voorzien, mits er een goed turn around plan voorligt.

De broers De Clerck zijn nieuwkomers in het verhaal van CIM Capital. Dat geldt ook voor Vic Swerts en voor de Waalse overheidsholding Sogepa. Eerder al (2020) stapten kwamen bekende namen aan boord bij CIM Capital, zoals Marc Coucke, mediafiguur Tom Waes, Jan Boone (Lotus Bakeries) of Mark Leysen (verzekeringsmakelaar Van Breda). Het is niet bekend welke partij met hoeveel kapitaal instapt. Het dagelijkse management van CIM Capital bevindt zich in handen van onder meer Marc Van Hool (busbedrijf Van Hool) en Erik Verkest (ex-Petercam en ex-Degroof Petercam).

De broers Gregory en Anthony De Clerck leggen al jaren een mooi parcours af als schrandere ondernemers en co-financiers.

foto: Cim Capital management team