Kleinkinderen van Roger De Clerck nemen meerderheid in twee Antwerpse ICT-bedrijven

WIELSBEKE - Anthony en Gregory De Clerck, kinderen van Jan De Clerck en kleinkinderen van Roger De Clerck zaliger, zoeken via de familiale investeringsvennootschap Dovesco opportuniteiten die ver buiten de textielsector liggen. Zopas hebben ze de meerderheid verworven in twee Antwerpse kmo's die actief zijn in de ICT-wereld. 

Het nieuws is afkomstig van de krant De Tijd. De familie De Clerck wordt via haar investeringsvehikel Dovesco de hoofdaandeelhouder van het nieuwe (fusie)bedrijf boven de IT-groepen Accel en Netflow. Ook de managers van beide bedrijven stappen aan boord. Accel en Netflow bieden allebei ICT-oplossingen voor kmo's en staan in voor het beheer van hun IT-infrastructuur. De twee Antwerpse IT-bedrijven zijn samen goed voor een omzet van 15 à 20 miljoen euro, een 75-tal werknemers en 1.500 klanten. Accel was voor de fusie ongeveer dubbel zo groot als Netflow.

Voortaan varen de twee bedrijven onder dezelfde vlag. Dovesco krijgt een grote, maar niet nader gepreciseerde, meerderheid in de gefuseerde groep, het management de rest. Dat management bestaat voortaan uit Wim Jacobs (ex-eigenaar van Netflow en CEO), Raf Arts en Steven De Swaef. Deze laatste is de zoon van Accel-oprichter Marc De Swaef. De transactie werd begeleid door de fusie- en overnamehuizen Level Next en The Capital Link.

Het is niet de eerste investering van de familie De Clerck in de IT- en softwarebranche. In de portefeuille van Dovesco zitten ook het Oost-Vlaamse softwarebedrijf Lansweeper en de Amerikaanse sectorgenoot Axosoft. De broers De Clerck zitten ook in eigen naam - en met een twintigtal andere investeerders - in het IT-bedrijf The Value Chain Solutions.

foto: Gregory De Clerck