Nieuws West-Vlaanderen ‘New look’ Knokke legt geen rode loper uit voor projectontwikkelaars en vastgoedspeculanten

‘New look’ Knokke legt geen rode loper uit voor projectontwikkelaars en vastgoedspeculanten

‘New look’ Knokke legt geen rode loper uit voor projectontwikkelaars en vastgoedspeculanten

KNOKKE – De zo goed als zeker nieuwe Knokse burgemeester Piet De Groote, heeft al meteen de grote krijtlijnen van zijn beleid in de media uitgesmeerd. Uiteraard wordt vooral de ‘Lippens-visie‘ verder gezet. Maar Piet De Groote rolt geen rode loper uit voor projectontwikkelaars of voor mensen die speculeren op puur lucratieve aankoop van vastgoed. De kustgemeente zet wel meer en meer in op groen in het centrum.     

Piet De Groote zei een en ander in de weekendkrant van De Tijd. Zijn betoog was zonneklaar. Hij wil naar eigen zeggen een dam opwerpen aan promotoren die Knokke willen volbouwen. Zo wonen en/of verblijven er wel een aantal in het Saint-Tropez van West-Vlaanderen. Denk maar aan Bart Verhaeghe of aan Paul Gheysens. Met de Compagnie Het Zoute heeft de burgemeester in spe ook geen banden, zo zegt hij zelf. “Natuurlijk bloeien de vastgoedprijzen hier”, zegt De Groote. “Wij moeten de drang tegenhouden van iedereen die hier zaken wil doen. Iedereen die bij mij binnenstapt, krijgt bij mij sowieso een neen. Willen ze toch een ja, dan zullen ze zich serieus moeten verantwoorden. Weet u, tegenwoordig gaan mensen van deur tot deur aanbellen met de vraag of ze en huis of een appartement kunnen kopen. Dat wordt onhoudbaar, zeker als we hier onze eigen mensen willen houden.”

Piet De Groote is formeel: hij wil betaalbaar wonen blijvend mogelijk maken in bepaalde wijken. Maar in die wijken zal ook een domiciliëringsplicht gelden. “Anders wordt alles opgekocht door tweede verblijvers, “aldus de burgemeester in spe. Piet De Groote zelfs is advocaat (actief in deelgemeente Westkapelle) en is afkomstig uit een bakkersgezin, waar ooit tot 24 mensen werkten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.