Knokke Lippenslaan winkelen

Knokse middenstand plukt nu de vruchten van corona cadeaubon

KNOKKE – Corona is voor velen een lijdensweg, denk maar aan wat de middenstand en de horeca meemaakt. Bij aanvang van de crisis, zeg maar tijdens de lockdown,  beloofden heel wat West-Vlaamse burgemeesters soelaas te bieden aan de achterban. Eén van hen was Leopold Lippens die met een cadeaubon zwaaide voor de tweedeverblijvers die tijdens de lockdown niet naar het West-Vlaamse St.Tropez konden komen. De eerste resultaten van de actie zijn bekend en een hart onder de riem voor de plaatselijke middenstand. 

Uit een bijdrage in Het Laatste Nieuws blijkt dat de zogenaamde coronabon een groot succes is. In de eerste week dat de cadeaubon kon verzilverd worden, hebben blijkbaar heel wat mensen dat meteen gedaan. Na acht dagen zou er al voor om en bij het half miljoen euro zijn gespendeerd. De meeste bonnen worden verzilverd in schoenenwinkels en modeboetieks. Maar ook de lokale slagers en traiteurs genieten mee van de vrijgevigheid van het stadsbestuur.

De coronabon is een onderdeel van het relanceplan van de kustgemeente. Zowel inwoners als tweedeverblijvers kregen een waardebon die kon variëren van 150 tot 200 euro. Er was één voorwaarde aan verbonden: de cadeaubon moest uitgegeven worden bij de lokale Knokse middenstand. Zo’n 600 lokale handelaars nemen deel aan de actie. In totaal rekent  Knokke met een budget van 1,5 miljoen euro aan coronabonnen.