Nieuws West-Vlaanderen Knokse vastgoedsector rijgt de miljoenendeals aaneen

Knokse vastgoedsector rijgt de miljoenendeals aaneen

Knokse vastgoedsector rijgt de miljoenendeals aaneen

KNOKKE – 2020 mag dan al vooral een tegenvallend jaar zijn op economisch vlak, dat geldt niet in alle sectoren. De Knokse immobiliënkantoren hoor je alvast niet klagen. Uit de nieuwste cijfers blijkt dat er dit jaar in het Saint-Tropez van de Belgische kust al 33 transacties werden verleden van minstens 4 miljoen euro. 

De kust trekt in het coronajaar meer dan ooit vermogende kopers aan. Knokke spant de kroon met 33 deals van meer dan 4 miljoen euro. Dat zou een verdubbeling zijn in vergelijking met vorig jaar. Het is overduidelijk: meer en meer Belgen willen een eigendom aan de Noordzee.

Volgens het Belgische statistiekbureau Statbel werden er in Knokke tussen januari en eind juni 53 appartementen en 37 villa’s verkocht voor een prijs van minstens 1 miljoen euro. In de zomermaanden was er zelfs sprake van een lawine. Het Knokse kantoor Cambier-Denil verkocht naar eigen zeggen 132 woningen tussen januari van dit jaar en eind september. Er blijkt bij het betere volk  vooral veel vraag te zijn naar woningen voor permanent verblijf. Gemiddeld wordt dan, in het geval van Knokke, gesproken over vastgoed met een prijskaartje tussen de 1,5 en de 2,5 miljoen euro.

Wat geldt voor de kust – een hausse in de vraag naar het betere vastgoed – geldt blijkbaar ook elders. In het Antwerpse werden er volgens de krant De Tijd zelfs twee deals geclosed tussen de 10 en de 20 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio