Nieuws West-Vlaanderen Kortrijk Xpo boekt een eerste succesje in coronatijd

Kortrijk Xpo boekt een eerste succesje in coronatijd

Kortrijk Xpo boekt een eerste succesje in coronatijd

KORTRIJK – Kortrijk Xpo heeft voor het eerst sinds corona het land in zijn greep heeft, met succes een eerste volwaardige beurs weten te huisvesten. Het ging om Techni-Mat, een beurs die focust op technieken en materialen voor infrastructuur en ruwbouw. Initiatiefnemer was Gregory Olszewski. De nieuwe beurs zorgde niet meteen voor verpletterende bezoekersaantallen maar wel voor een vlekkeloze corona proof organisatie in samenwerking met Kortrijk Xpo. Techni-Mat was aanvankelijk ingeboekt voor 25 en 26 maart van dit jaar, maar een virus besliste er anders over.

Ondanks de ongewone omstandigheden, is er een mooie basis gelegd voor de nieuwe vakbeurs TECHNI-MAT. De meeste exposanten waren het erover eens: na 6 maanden eindelijk een gelegenheid om klanten en relaties nog eens live te ontmoeten. Het mooie kader, de strakke organisatie en het sterke inhoudelijke programma zorgden voor een positieve sfeer onder de aanwezigen. Ook de bezoekers waren aangenaam verrast door het diverse aanbod op de beurs. In totaal mocht TECHNI-MAT 1.659 bezoekers verwelkomen. Alles verliep ook volgens de strikte regels van het beurzenprotocol. De veiligheid van alle deelnemers was immers prioriteit nummer één voor de organisatie.

Beurzen zijn uitdagingen

Gregory Olszewski, directeur van de beurs, kon met voldoening terugkijken op zijn boorling: “Een nieuwe beurs in de markt zetten is altijd een uitdaging”, aldus Olszewski, die jaarlijks ook Matexpo organiseert. “In deze tijden is het nog moeilijker, maar we waren ervan overtuigd dat TECHNI-MAT moest doorgaan, in het belang van de sector. En als je dan ziet dat er een goede sfeer is en er weer fysieke contacten worden gelegd, dan ben je blij dat je hebt doorgezet en dat de markt ook gevolgd is.”

TECHNI-MAT is een nieuwe beurs die focust op technieken en materialen voor infrastructuur en ruwbouw en is een initiatief van InfraTech (Rotterdam Ahoy) en Matexpo (The Fair Experts). Dat er al meteen meer dan 120 exposanten op de afspraak aanwezig waren, toont aan dat TECHNI-MAT haar plaats heeft ingenomen als ontmoetingsplaats voor de hele sector, aldus de organisatoren die ook wezen op het uitgebreide kennisprogramma als grote meerwaarde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.