Kortrijk Xpo Greenhouse

Kortrijk Xpo investeert 900.000 euro in ‘The Greenhouse’

KORTRIJK – Na twintig jaar waren de blauwe stoeltjes en de eettent in Bar Atrium van Kortrijk Xpo aan vervanging toe. Daar was iedereen het over eens. Op dezelfde locatie, maar middels een uitbreiding ook, werd nu The Greenhouse boven de doopvont gehouden. Een bar-eetgelegenheid die baadt in een sfeer van ecologie, groen en natuur. Kortrijk Xpo opende zijn nieuwe etalage officieel op dinsdagavond.

Philippe D’heygere, voorzitter van Kortrijk Xpo, loofde het nieuwe horeca-concept waar sfeervolle setting en gezonde voeding hand in hand moeten gaan. “Kortrijk Xpo wil ook de best mogelijke live experience bezorgen aan zijn klanten, exposanten en bezoekers”, aldus D’heygere. “Dat geldt voor de beurzen en de events, maar ook voor de catering.”

Het Limburgse Buro B uit Genk, van architect Kurt Gooris, kreeg de opdracht om de remake van de catering ruimte voor zijn rekening te nemen. De werken namen drie maanden in beslag. De nieuwe ‘eettent’ kreeg een glazen kleedje aangemeten en biedt plaats aan 290 mensen of dubbel zoveel als voordien. Een hele reeks West-Vlaamse bedrijven mochten opdraven om The Greenhouse in het nieuw te steken. Onder hen: hoofdaannemer Kordekor van CEO Bart Debuf, Sanitair Deneckere, Glascentrale Bavikhove, Oxfloor, tegelbedrijf Devos en Lafosse (keukens). Aan het dossier hangt een prijskaartje van om en bij de 900.000 euro. “Het is nu zaak om dit te rentabiliseren”, aldus voorzitter D’heygere. Maar aan de outlook te zien, moet dit zonder veel problemen lukken.