Nieuws West-Vlaanderen Kortrijk Xpo laat oog vallen op Boekenbeurs

Kortrijk Xpo laat oog vallen op Boekenbeurs

Kortrijk Xpo laat oog vallen op Boekenbeurs

KORTRIJK – Kortrijk Xpo heeft interesse om de Boekenbeurs naar de Groeningestad te halen, nu er problemen zijn met de locatie in Antwerpen. Volgens Saskia Soete de Boosere, algemeen directeur van Kortrijk Xpo, heeft het beurzencomplex heel wat troeven.   

Boek.be is organisator en promotor van de Boekenbeurs die sinds jaar en dag de eerste week van november wordt georganiseerd en massa’s volk trekt. Nu er wordt uitgekeken naar alternatieve locaties buiten Antwerpen, wil Kortrijk Xpo alvast een gooi doen. “In principe volgende week zullen we van de curator van Boek.be het hele dossier in handen krijgen, met daarin ook alle voorwaarden waaraan moet voldaan worden om de Boekenbeurs te organiseren”, aldus Saskia Soete de Boosere. “In deze fase zijn er twee mogelijkheden: ofwel kan Kortrijk Xpo de infrastructuur aanbieden aan een organisator, ofwel kunnen we én de infrastructuur bieden én de Boekenbeurs zelf organiseren. Over beurzen organiseren hebben we heel veel knowhow in huis, al is zoiets als de boekenbeurs natuurlijk iets aparts. Uiteraard willen wij ook nooit gaan voor een kat in een zak, waarmee ik verwijs naar het sociaal passief die nu mogelijk aan de boekenbeurs kleeft. De komenden dagen moeten wat dat betreft ook klaarheid scheppen.”

Beurzen komen terug

Mocht Kortrijk Xpo de buit binnenhalen – er zal sowieso flink wat concurrentie zijn van andere beurzencomplexen in Vlaanderen en in de hoofdstad – dan moet er volgens Saskia Soete de Boosere ook gedacht worden aan innovatie van de Boekenbeurs. “We geloven wel dat de fysische beurzen opnieuw snel populair zullen worden”, zegt Saskia. “Maar ook in combinatie met een digitaal aspect. We bekijken ook voor andere beurzen hoe beide formats hand in hand kunnen gaan en succesrijk kunnen zijn.”

Binnen de kalender van Kortrijk Xpo werd alvast ruimte vrij gehouden om de eventuele komt van de Boekenbeurs te hosten. De eerstkomende dagen wil Saskia Soete de Boosere ook met het stadsbestuur overleggen over mogelijke steun voor een event dat toch heel wat uitstraling geeft aan een stad. Ook de uitgevers zullen worden gepolst over hun ambities en plannen met de boekenbeurs. Wordt vervolgd dus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.