Nieuws West-Vlaanderen Kortrijk Xpo schakelt (tijdelijk) over van fysieke beurzen naar digitale beurzen

Kortrijk Xpo schakelt (tijdelijk) over van fysieke beurzen naar digitale beurzen

Kortrijk Xpo schakelt (tijdelijk) over van fysieke beurzen naar digitale beurzen

KORTRIJK – Wie zich best aanpast aan de crisis, zal deze ook het minst ervaren en ze het snelst weer te boven komen. Kortrijk Xpo wil, hoe moeilijk het ook gaat, alvast bij de winners zijn. Volgende week wordt het businessmodel omwille van de gekende omstandigheden radicaal aangepast en omgegooid: van fysieke beurzen naar digitale beurzen, op tijdelijke basis wel te verstaan. CEO Saskia Soete de Boosere heeft het over een unieke bijsturing. Vier digitale beurzen, allemaal op basis van inhouse bedachte nieuwe concepten, staan tussen 10 en 15 november op de agenda.

De beurzen zullen ongetwijfeld een breed publiek aanspreken. HR Sports Summit (10 november) is een professioneel congress voor HR-verantwoordelijken die alles willen weten over mens sana in corpore sano. Epic Sports Summit (12 november) is dan weer een professioneel medisch congres. Endurance (11 november) mikt op het grote publiek met interesse in duursporten. Vitality Days (14 en 15 november) wil als publieksbeurs een round up maken over gezonde voeding en bewegen.

Op elk van de digitale events worden grote namen van experts aangekondigd. “Alles gaat digitaal door op de betrokken dagen én tot één week langer kan alles nog digitaal worden geconsulteerd”, aldus Saskia Soete de Boosere. “Het toegangsticket is een digitaal ticket. Bezoekers krijgen een link om in te loggen op de digitale sessies. Voor de publieksevents is dit een innovatief erg vernieuwend product.”

Kortrijk Xpo kende tot hiertoe een bewogen jaar, maar bleef niet bij de pakken zitten. Dit jaar werden er toch nog 8 ‘life’ beurzen georganiseerd: drie in eigen huis (Abis, Techni-mat, Tools for Schools) en 5 in het buitenland (Architects@Work in Kopenhagen, Rotterdam, Parijs, Wenen en Berlijn). Nagenoeg het voltallige personeelsbestand (om en bij de 90 medewerkers) kon ook aan boord worden gehouden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in andere regio('s)

Meest gelezen in deze regio