Gangmakers 24

Kortrijk Xpo wil met Motominds dezelfde weg op als met Velofollies

KORTRIJK - Begin mei (4 en 5 mei)  gaat in Kortrijk Xpo de tweede editie door van Motominds, de vakbeurs voor al wie graag met de moto toert. De organisatoren melden een opvallende stijging van de belangstelling. Dit jaar is het event maar liefst 60% groter geworden in oppervlakte. Hiermee volgt het de tendens van de markt want ook de motormarkt blijft groeien, zo blijkt uit recente cijfers van Febiac.

 

 

 

Begin volgende maand verzamelen de motorliefhebbers van West-Vlaanderen en ver daarbuiten op Motominds, het belevingsevent voor en door motorrijders in Kortrijk Xpo op 4 en 5 mei. Vorig jaar vond de eerste editie plaats. Een schot in de roos zo bleek. Nu wordt het event opnieuw zoveel maal groter. Het doet denken aan wat er in de loop der jaren gebeurde met Vélofollies: klein begonnen maar uitgegroeid tot een knaller en een publiekstrekker eerste klas. Kortrijk Xpo hoopt dat het de komende jaren met Motominds eenzelfde richting uitgaat.

Opkomst e-mobiliteit

Alvast de grote merken (Honda, Yamaha, KTM, Suzuki, BMW, Benelli,…) tekenen opnieuw present en tonen er hun nieuwste motoren en accessoires. Nieuw dit jaar is ook de aanwezigheid van elektrische motoren. E-mobiliteit is een hot item en met de aanwezigheid van Energica Motor Company, toonaangevende fabrikant op het gebied van high-performance elektrische motorfietsen 'Made in Italy', kunnen de bezoekers kennismaken met deze manier van rijden.

Er is ook veel ruimte voor beleving met onder meer testritten in de omgeving van Kortrijk, een offroad demoparcours, motortraining voor kinderen, en andere blikvangers. Zo verwacht de beurs ook 'Motormeiden', de grootste vrouwelijke motorcommunity in de Benelux.

Andere manier van netwerken

Dat er bij ondernemers een groeiende interesse bestaat voor moto rijden, blijkt ook uit tal van privé initiatieven. Een voorbeeld daarvan is Gangmakers, waarbij jonge en beloftevolle ondernemer elkaar afspraak geven om een dagje te toeren in combinatie met enkele bedrijfsbezoeken. Het nuttige paren aan het aangename, heet zoiets.

Een van de gangmakers van Gangmakers is Jelle Vandecasteele, van het Kortrijkse interieurarchitectenbureau Cobras. "Ons initiatief zorgt voor een andere manier van netwerken, waarbij de moto centraal staat", aldus Vandecasteele. "Op vrijdag 3 mei gaat de volgende editie door, waarbij we ook een deel Zeeuws-Vlaanderen aandoen. Twee bedrijfsbezoeken staan op de agenda: bij Dark in Maldegem en bij Piano's Maene. Inschrijven kan nog via dm@maene.be Er zijn nog enkele plaatsen vrij."