Nieuws West-Vlaanderen Kortrijk Xpo wordt tijdelijk vaccinatiecentrum

Kortrijk Xpo wordt tijdelijk vaccinatiecentrum

Kortrijk Xpo wordt tijdelijk vaccinatiecentrum

KORTRIJK – Kortrijk Xpo wordt tijdelijk een officieel vaccinatiecenter in de strijd tegen corona. Het beurzencomplex kreeg de opdracht toegewezen. Kortrijk Xpo heeft een driedubbel voordeel: een professioneel inhouse team dat weet wat het is te organiseren, een uitstekende ligging en ruimte zat.  

Het Kortrijkse stadsbestuur en Kortrijk Xpo hebben een soort van gentlemens agreement, waarbij de stad beroep kan doen op de infrastructuur als daar behoefte aan is (zoals bij de verkiezingen bijvoorbeeld). Ook nu maakt de stad gebruik van die mogelijkheid. Saskia Soete de Boosere, algemeen manager van Kortrijk Xpo, bevestigt dat de site, op vraag van het stadsbestuur, kan worden gebruikt voor massale vaccinaties in de strijd tegen corona. “Nog beter zou zijn dat we beurzen konden plannen en organiseren”, aldus Soete de Boosere. “Maar in afwachting doen we dit, het is onze maatschappelijke taak om mee te helpen. Voor ons is alles goed, als iedereen maar zo snel mogelijk resistent wordt. Hoe sneller de vaccinatiecampagne kan lopen, hoe sneller ook wij terug naar onze corebusiness – beurzen organiseren – kunnen terugkeren. ”

In principe zouden zo’n 60.000 mensen kunnen langs komen om hun prikje in ontvangst te nemen. Er wordt qua timing gemikt op maart-april-mei. De voorbije dagen werden de expohallen ook al gebruikt om examens van studenten veilig te organiseren. Onder meer VIVES maakte gebruik van de infrastructuur en verklaarde zich naderhand zeer tevreden over de samenwerking met Kortrijk Xpo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.