Kortrijkse bedrijf Saey overgenomen door het Nederlandse MCB

KORTRIJK - Bernard Saey, eigenaar van de West-Vlaamse staaldistributiegroep Saey, en de Nederlandse groep MCB hebben een overname overeenkomst gesloten. MCB neemt 100% van de aandelen in Saey over. De mededingingsautoriteiten moeten de deal nog goedkeuren maar een struikelsteen belooft dat niet te worden. Bij staaldistributeur Saey werken circa honderd mensen. Saey behaalde enkele jaren terug nog het label als één van de 'Best Managed Companies' en is ook een voorloper inzake duurzaamheid.  

Het West-Vlaamse Saey is een belangrijke staaldistributeur met vestigingen in Kuurne, Heule en Zwijnaarde. Het bedrijf onderscheidt zich door met bewerkingen en diensten waarde toe te voegen. Saey heeft in de loop der jaren een indrukwekkende referentielijst en klantenbestand weten op te bouwen, zowel in de Benelux als in Frankrijk. Saey is ook een evergreen met liefst 116 jaren op het actief en een bewezen track record inzake innovatie maar ook inzake digitale trannsformatie.

MCB met hoofdzetel en centrale magazijnen in het Nederlandse Valkenswaard en magazijnen in Wommelgem (België), is een toonaangevende marktspeler in de distributie van staal, roestvast staal en aluminium in Nederland. De groep telt meer dan 1.000 medewerkers en heeft verkoopkantoren in Duitsland, België en Frankrijk. MCB laat verstaan dat het de toekomst en continuïteit van Saey als onafhankelijke groothandel in metaal wil blijven waarborgen en ook verder wil uitbreiden. De complementaire geografische focus, een onderscheiden productaanbod en uiteenlopende bewerkingsmogelijkheden van de producten, worden als evenveel troeven gezien.

Nieuwe toekomst

Beide bedrijven zien in de inzet, de competentie en het waardenpatroon van hun medewerkers een grote meerwaarde. Bernard Saey, eigenaar en CEO van Saey, is een tevreden man. “MCB is een uitstekende partner om de groei- en ontwikkelingsambities van Saey te ondersteunen", zegt hij. "Keten oplossingen, vernieuwende concepten, digitale ontwikkeling, klantbeleving en duurzaamheid vormen een gemeenschappelijke focus."

Bram Schildkamp, CEO van MCB, voegt daaraan toe: “We hebben de duidelijke intentie om Saey met het huidig sterk team als een zelfstandig bedrijf binnen de MCB-familie te handhaven", zegt de patron van MCB.  "We kijken uit naar een goede samenwerking en een vruchtbare uitwisseling van ideeën en plannen. “