Kortrijkse bedrijvenpark Evolis krijgt er een broertje bij

KORTRIJK - Het hing al een tijdlang in de lucht maar nu is de kogel door de kerk. Het bekende Kortrijkse bedrijvenpark Evolis, krijgt er volgens Leiedal een broertje bij. Het nieuwe park afficheert zichzelf als Evolis II. Logisch toch?

De regio Kortrijk kan best wel wat uitbreiding gebruiken van bedrijvenzones. De krapte is zelfs nijpend. Met Evolis II wordt verholpen aan het euvel, maar ook maar deels. Het is intercommunale Leiedal die dinsdag de blijde aankondiging omtrent Evolis II bracht.

Het terrein van ongeveer 20 hectare op grondgebied Harelbeke ligt uitstekend langs de N391. Het grenst niet alleen aan de bestaande bedrijventerreinen Evolis I en De Pluim, het zal ook dezelfde kwalitatieve ruimtelijke invulling krijgen. Vanaf midden juni start het archeologische vooronderzoek op het terrein. Het geplande vooronderzoek omvat archeologische boringen en parallelle proefsleuven. Op basis daarvan wordt dan beslist of verdere archeologische doorlichting noodzakelijk is. Het studiebureau Hembyse uit Gent coördineert dit hele onderzoek.

Horizon 2025

Later, in het najaar van 2023, plant Leiedal een infomoment voor buurtbewoners en naburige bedrijven. De verdere ontwikkeling van Evolis II komt daar aan bod. De infrastructuur- en omgevingswerken staan voorlopig begin 2025 op de agenda, samen met de opstart van de verkooppromotie voor deze bijkomende ruimte om te ondernemen in onze regio. Nu al kan met zekerheid gezegd worden dat het aanbod van Evolis II binnen de kortste keren zal uitverkocht zijn.