Gridlink 24

Kortrijkse energiegroep Gridlink legt nu ook de hand op Antwerpse laadpalenspecialist Sparki

KORTRIJK - De Kortrijkse energiegroep Gridlink neemt een meerderheidsparticipatie in het Antwerpse Sparki, de snelst groeiende uitbater van ultrasnelle laders in ons land. Daarmee breiden Luc Demeyere en Stijn Rigolle hun actieradius in de energiesector nog wat meer uit. Gridlink is de holding boven de succesvolle merken Enbro, Gaele en Earth, waarmee de internationale groep uit Zuid West-Vlaanderen sinds 2013 energieadvies en -oplossingen aanbiedt voor particulieren, kmo's, industrie en overheden. De groep is vandaag actief in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Polen. Die oplossingen variëren van het ontzorgen van de energie-aankoop tot de installatie van zonnepanelen, laadpalen en batterijen.

Sparki is de snelst groeiende uitbater van ultrasnelladers in ons land. Het bedrijf telt 180 ultrasnelle oplaadpunten en breidt week na week verder uit. De ambitie is om eind dit jaar al een kleine 600 oplaadpunten geïnstalleerd te hebben over gans België. Zo positioneert het zich als een duidelijke leider.

Gridlink realiseert de overname met de steun van SFPIM (Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij). Deze strategische overname markeert een cruciale stap in de steile groei van Gridlink en verstevigt zo zijn positie als één van de gangmakers binnen het Europese energielandschap.

Complementair aanbod

De overname van Sparki vormt een perfecte aanvulling binnen het aanbod van Gridlink. Laadpalen waren al één van de groeipijlers binnen de groep, maar door hoogtechnologische snelladers aan het gamma toe te voegen biedt Gridlink eens te meer een 360° oplossing voor elk energievraagstuk.

Stijn Rigolle en Luc Demeyere, co-CEO’s van Gridlink, leggen uit: "Deze overname is een belangrijke mijlpaal voor Gridlink en duidt op een groot vertrouwen vanuit SFPIM. Het is een grote stap en we zien Sparki als een waardevolle aanvulling op onze ambities. We zijn vastbesloten om de verdere uitrol van ultrasnelle laadstations op toplocaties te realiseren. Dit is cruciaal om te voldoen aan de exponentiële groei van elektrische voertuigen en om te beantwoorden aan de ambitieuze doelen van Vlaanderen en Europa om het netwerk van ultrasnelle laadstations zo snel mogelijk uit te breiden met innovatieve én betrouwbare laadinfrastructuur. We zijn ervan overtuigd dat we met de overname van een sterke speler als Sparki die doelen zullen waarmaken. Deze strategische zet kadert perfect in de doelstellingen van de European Green Deal 2026."