savacoasci

Kortrijkse IT-bedrijf Savaco breidt voor de vijfde maal uit op drie jaar tijd

KORTRIJK - Savaco heeft met het Gentse Asci een nieuw strategisch partnership bezegeld. De verankering van deze Gentse software integrator Asci past volledig in de vooropgestelde groeiambities van de Kortrijkse IT-dienstverlener. Door de krachten te bundelen wil Savaco ook haar software portfolio verder uitbreiden en haar regionale footprint in Vlaanderen verder vergroten. Savaco ziet met deze deal zijn omzet stijgen tot 56 miljoen euro en groeit tot ruim 270 medewerkers.

“Door het aan boord brengen van het Asci-team in de Savaco-familie versterken we verder ons aanbod op het vlak van business applicaties, meer bepaald op vlak van ERP en halen we extra kennis in huis”, aldus Rik Vandemoortele, CEO van Savaco. “We zijn dan ook overtuigd dat we zowel de klanten van Asci als die van Savaco nog beter kunnen ondersteunen bij hun digitale uitdagingen.”
Savaco, opgericht in 1991 door Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, is een technologiebedrijf dat bedrijven en organisaties begeleidt in hun traject naar digitale transformatie. Duurzame groei loopt hierbij als rode draad doorheen de geschiedenis van Savaco. Na het instappen van de Nederlandse financiële partner AAC Capital begin 2018 volgden fusies met cloud integrator IT-Care in 2020, het Gentse Atri Services in mei 2021, CRM-specialist Thrives in juni 2021 en cybersecurity-specialist TrueGEN in 2022. Met Acsi erbij gaat het dus om de vijfde uitbreiding op drie jaar tijd. “Onze ambitie is en blijft duurzaam groeien”, zegt co-CEO Carl Sabbe. “Zo willen we stelselmatig onze voetafdruk in het IT-landschap verder vergroten. Met de komst van Asci staan we opnieuw een stuk sterker. We zijn dus uitermate trots op
deze nieuwe samenwerking en verwelkomen het Asci-team met open armen.”
Ook Lieven Breemeersch, bestuurder van Asci, is enthousiast over deze nieuwe stap en beklemtoont de gemeenschappelijke missie: “Met Savaco hebben we een complementenaire partner gevonden”, aldus Breemeersch.