Hugott

Kortrijkse start-up en projectontwikkelaar Hercull realiseert referentiecontract in Breda

KORTRIJK - Hercull pakt vier jaar na zijn opstart als projectontwikkelaar uit met een mooi project in het Nederlandse Breda. Het in Kortrijk gevestigde bedrijf is het geesteskind van de bekende Jan Hooijmaijer (onder meer één van de motoren achter 'Een hart voor West-Vlaanderen') en Maarten Allijns, zoon van gewezen KVK-voorzitter en advocaat Joseph Allijns. Hercull, in 2018 opgericht te Kortrijk, ontwikkelt semi-industrieel en logistiek vastgoed op een maatschappelijk verantwoorde manier. Door in te spelen op lokale noden en een goede studie van de omgeving, creëert de ontwikkelaar flexibele units die klaar zijn voor gebruik. Zonder de strategische ligging uit het oog te verliezen.

De stad Breda heeft alvast een zeer gunstige ligging in de Zuidwestelijke Delta van Nederland, tussen mainports Rotterdam en Antwerpen en het achterland van Noordwest-Europa, tevens ook met goede verbindingen naar de luchthavens van Amsterdam en Brussel. Dit bezorgt de projectlocatie een bijzonder sterke uitgangspositie voor een vestiging van internationale bedrijvigheid voor de Europese afzetmarkt.

Hercull verwerft gronden in Breda en koopt die van Metro Properties. De totale oppervlakte  van de site bedraagt 12.500 m² en biedt in principe de perfecte opportuniteit voor de ontwikkeling van een last mile distributiecenter gezien zijn nabijheid tot het stadscentrum en bijkomend de directe aansluiting op de (inter)nationale transportlijnen rondom de stad.

Duurzaam als rode draad

Conform de nieuwste marktstandaarden en actuele regelgeving wil Hercull op de site een CO2-neutrale en BREEAM gecertificeerde logistieke last mile hub ontwikkelen. Gezien de beperkte beschikbaarheid van minder grootschalige oppervlakten voor bedrijfsvastgoed in deze regio en de prime locatie van deze site, wordt het huurpotentieel van de grondpositie positief ingeschat. Gesprekken met eindgebruikers zullen in de loop van het najaar starten.

De acquisitie in Nederland kadert in de groeistrategie van Hercull. De Kortrijkse projectontwikkelaar blijft zich daarnaast ook focussen op lokale bedrijventerreinen binnen de hedendaagse werking. In Nederland gaat het alvast om een première.

Hercull kan ook in eigen land al een mooie referentielijst voorleggen op de betere locaties en met de bedoeling kmo's vooruit te helpen in hun ontwikkeling. Daarbij wordt het duurzaamheidsaspect hoog in het vaandel gedragen. Sinds 2018 werden reeds 70 kmo-units en diverse bouwrijpe industriegronden opgeleverd en verkocht. Momenteel ontwikkelt Hercull nieuwe bedrijvenparken in Kinrooi (23 units), Kortrijk (18 units) en Brugge (21 units). In de pijplijn steken nog projecten in Boortmeerbeek, Machelen, Tielt, Wielsbeke, Dadizele, Lauwe, Marke en een kantorencomplex in Brugge.