CAMBIEN VERZEKERINGEN 2024-01-22 – Hillewaere – signing Kortrijk

Kortrijkse verzekeringskantoor Cambien krijgt met Hillewaere Groep een Kempense moeder

KORTRIJK - Het traditionele Kortrijkse verzekeringskantoor Cambien kiest voor integratie bij een grotere groep. Het Kempense kantoor Hillewaere wordt de nieuwe moedermaatschappij boven het Kortrijkse dienstenbedrijf dat in de derde generatie geleid wordt door Bruno en Frederik Cambien. Zij wisten in de loop der jaren en met een verregaande hands on mentaliteit een stevige reputatie op te bouwen in de kmo-wereld.

Het Kortrijkse verzekeringskantoor heeft een lange traditie die al bijna tachtig jaar teruggaat in de tijd. Na WO II hield Albert Cambien zijn 'baby' boven de doopvont. In de tweede generatie volgde zoon Eric zijn vader op en zorgde voor groei. De kinderen van Eric, Bruno en Frederik, zetten al geruime tijd de zaak verder.

Hillewaere uit het Kempense Turnhout volgt een expansiepolitiek. Door de overname van Cambien Verzekeringen, versterkt Hillewaere zijn aanwezigheid in het zuiden van West-Vlaanderen. Het is de tweede maal op twee jaar tijd dat Hillewaere een anker uitgooit in de regio rond Kortrijk. In 2021 gebeurde dat al met de overname van NBA. "De combinatie van NBA en Cambien Verzekeringen zorgt voor een sterke Kortrijkse hub", zegt Jochen Blondelle, bestuurder bij Hillewaere. "De broers Cambien blijven met hun uitgebreide expertise ook aan boord."

Hillewaere telt in de nieuwe constellatie 275 medewerkers en heeft een commissie-omzet van 34 miljoen euro. Volgens plan wil Hillewaere, door nog meer consolidatie en interne groei, gaan naar 70 miljoen euro in de komende drie jaar.  Hillewaere kan op zijn beurt rekenen op de stevige financiële schouders van Rothschild & Co, dat in 2021 instapte bij de Kempense verzekerings- en vastgoedspecialist met de bedoeling in binnen- en buitenland te groeien.