Vermeersch Louis

Kortrijkzaan Lowie Vermeersch stapt in beloftevolle Kortrijkse start-up Magicor

KORTRIJK - Lowie Vermeersch, topondernemer in de designwereld en hoofdzakelijk aan de slag in Italië, heeft zijn voornemen bekend gemaakt om in de Kortrijkse start-up Magicor te participeren als hoofdaandeelhouder. Hij wordt ook gelijktijdig partner bij de dynamische Kortrijkse incubator Hangar K. 

Lowie Vermeersch heeft via het hoog aangeschreven Italiaanse (Turijn) bureau GranStudio naam en faam vergaard als designer, vooral dan voor de autowereld. Zo ligt de Kortrijkzaan als ontwerper par excellence al jaren aan de basis van heel wat nieuwe prototypes van wagens, onder meer voor Maserati.

Het kleine (3 medewerkers) maar fijne Magicor is een specialist in onder meer 3D-licht visualisatie en VR-toepassingen. Het bedrijfje werkt onder meer voor de entertainment sector, de gaming branche en de auto industrie. Vanwaar dus de belangstelling van Vermeersch die zegt te geloven in de combinatie van digitale en fysieke beleving. In de krant de Tijd is hij duidelijk over de ambities met Magicor. "Het is de bedoeling om Magicor verder uit te bouwen", aldus Vermeersch.

Magicor is gevestigd in Hangar K en rekent ook sterk op de kruisbestuiving met andere start-ups die onder hetzelfde innovatieve dak huizen. Lowie Vermeersch krijgt nu ook een zitje aangeboden rond de bestuurstafel van Hangar K.