KPMG 21

KPMG geeft gestalte aan de Eurometropool-spirit

KORTRIJK - De Kortrijkse vestiging van KPMG en KPMG Law opent rond deze tijd een bijkomend kantoor in Doornik. Het wil daarmee de Eurometropool-gedachte concreet vorm helpen geven. KPMG heeft immers ook in Rijsel al een uitvalbasis.   

Het Kortrijkse kantoor heeft zich de voorbije jaren sterk op de kaart gezet dankzij de begeleiding van Belgische bedrijven op de Franse markt en omgekeerd. Via KPMG Eurometropool is er op dat vlak een unieke samenwerking met KPMG Frankrijk in Rijsel. Andres Delanoy, vennoot bij KPMG in België en hoofd van KPMG Eurometropool, wil nu nog een stap verder gaan, een gevolg van het toenemende handelsverkeer over de provincie- en landsgrenzen aan. “Om onze groei op dit vlak nog verder te versterken openen we daarom binnenkort ook een kantoor in Doornik”, aldus Andres Delanoy.

Multidisciplinaire aanpak leidt naar groei

KPMG Belgium opende recent ook al een nieuw kantoor in het Cotton Business park in Kortrijk. Als professionele dienstverlener op het gebied van audit-, accountancy-, belastings- en adviesdiensten bevestigt KPMG hiermee zijn focus op de regio West-Vlaanderen.

Het Cotton Business Park is gelegen op de site van de voormalige Kortrijkse Katoenspinnerij en bestaat uit drie kantoorgebouwen. KPMG en KPMG Law nemen samen een deel van het eerste gebouw in huur. "De uitstekende ligging, rustig tussen het groen en toch vlak bij de opritten van de E17 en de Ringlaan rond Kortrijk, en de grote parkeergelegenheid lagen mee aan de basis van de keuze voor het Cotton Business Park", aldus Delanoy.  "Daarnaast zijn er ook heel wat andere voordelen voor KPMG. Zo is de voormalige spinnerij, van bijna 100 jaar oud, volledig gestript en verbouwd om te kunnen voldoen aan de nieuwe standaarden van duurzaamheid en technologie."

KPMG Kortrijk kent sinds de opstart in september 2014 een sterke groei in de regio. Om deze groei verder te ondersteunen was er nood aan  aan extra ruimte, zeker gelet op de recente verdere aanwervingen van zowel pas afgestudeerde als ervaren medewerkers. Volgens Jim Bauwens van KPMG Law is de multidisciplinaire aanpak van het consultancybedrijf essentieel. In deze fase wordt nog naar nieuw talent gezocht.