De Vos Veerle

Kunstenares Veerle De Vos profileert zich ook meer en meer als onderneemster

AVELGEM - Van kunstenares naar ondernemerschap. Het is blijkbaar maar een stap voor kunstenares Veerle De Vos. Met haar never ending story rond de keramieken en bronzen beelden 'De Madammen' maakte ze al naam en faam, niet alleen in eigen land maar ook in het nabije buitenland. Met een reeks initiatieven toont De Vos zich nu ook een onderneemster pur sang.     

Een eigen boek (uitgegeven bij het Meulebeekse Bibliodroom van Johan Vergote), een eigen champagne en eigen handtassenreeks. Veerle De Vos biedt het vanaf deze week allemaal aan. "Stil zitten hoort nu eenmaal niet bij mijn aard", zegt Veerle De Vos. "Dus dacht ik: waarom ook niet uitpakken met producten onder mijn eigen logo (VV) en naam."

Vanaf deze week is het een feit. Alles kan voorlopig enkel online besteld worden. Veerle De Vos zou Veerle De Vos niet zijn mocht er ook geen sociaal doel gekoppeld worden aan de stille business. "Een deel van de verkoop van mijn beelden, alsook van de boeken, de campagne en de handtassen, word weggeschonken aan organisaties die zich bezig houden met kankeronderzoek of aan het Lisa-project voor kansarme  kinderen", aldus De Vos.

Veerle De Vos is, sinds haar voorzichtige eerste stappen in 2005, niet meer weg te denken in het West-Vlaamse cultuurlandschap. Haar expressieve kleurige en fleurige 'Madamme'-beeldjes, groot of klein, laten niemand onberoerd. Achter het werk - in brons, keramiek of polyester - schuilt ook erg veel ambachtelijke expertise.

info: Tentoonstelling Open Tuin en Atelier, 3,4,5, 10, 11 en 12 december, Stijn Streuvelslaan 19, 8580 Avelgem.