Nieuws West-Vlaanderen Lab9 investeert 4 miljoen euro na overname Switch-winkels

Lab9 investeert 4 miljoen euro na overname Switch-winkels

Lab9 investeert 4 miljoen euro na overname Switch-winkels

KORTRIJK – Na het afronden van zijn aankoop op 2 juni, startte het West-Vlaamse Apple Premium Reseller Lab9 Stores met de integratie van de 15 overgenomen Switch-winkels in zijn netwerk. Lab9 is het bedrijf van de dynamische West-Vlaamse ondernemer Geert Coolman. Om de integratie te bespoedigen werd de stock in zijn nieuwe winkels stevig aangevuld met zo’n 5.500 Apple-producten en accessoires. De totale investering hierin bedraagt 4 miljoen euro.

Midden mei kwam de Apple-speler tot een akkoord voor de overname van 15 Switch-locaties. Op 2 juni werd de deal officieel afgerond en kwamen de winkels en medewerkers in het beheer van Lab9 Stores terecht. Dankzij deze overname telt Lab9 Stores nu 26 winkels, wat van het bedrijf de grootste Apple Premium Reseller (APR) van ons land maakt. Ondertussen is de volledige rebranding zo goed als achter de rug en verdwijnt de naam Switch volledig uit het straatbeeld.

Nu wil Lab9 zijn nieuwe klanten maximaal ontzorgen door openstaande bestellingen van Switch-klanten te verwerken, reeds aangekochte Switch-cadeaubonnen te aanvaarden en klanten de mogelijkheid geven om herstellingen aan te melden in alle winkels. Bovendien hebben de overgenomen medewerkers van Switch ondertussen een opleiding achter de rug om alle Lab9-sy stemen onder de knie te krijgen en zijn ze mee met de normen en waarden van het bedrijf.

Nadruk op continuïteit en vertrouwen 

Sinds de overname van de 15 Switch-locaties, heeft Lab9 Stores niet stilgezeten. Om aan de vraag van de klant te blijven voldoen, heeft Lab9 Stores maar liefst 4 miljoen euro geïnvesteerd in Apple-toestellen. Deze eerste investering is het totale bedrag voor de bevoorrading van zijn 15 nieuwe winkels. Lab9 Stores heeft nu zo’n 5.500 Apple-toestellen en accessoires voor Apple-producten in totaal aangekocht. Concreet gaat het over 1.650 iPhones, 850 iPads, 450 Apple Watches en 900 Macs.

Om de continuïteit voor de klant te verzekeren, besliste Lab9 Stores om de 15 winkels – ook tijdens de overgangsfase – zo veel mogelijk open te houden. Ondertussen hebben alle winkels nu ook hun APR-status teruggekregen. Ook de overgenomen ex-medewerkers van Switch zijn ondertussen speciaal opgeleid volgens Lab9-standaarden. Bovendien zal Lab9 Stores zich ontfermen over de openstaande orders en aangekochte cadeaubonnen van ex-Switch-klanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.