Lab9 Charleroi

Lab9 opent eerste van reeks Apple-winkels in Wallonië

KORTRIJK - Het West-Vlaamse Lab9 Stores, ‘s lands grootste Apple Premium reseller, opent dit weekend een nieuwe winkel in Charleroi. Het gaat over de allereerste Apple Premium Partner-winkel (APP) in Wallonië. Dit is de tweede APP in België. Lab9 opende eerder al klassieke stores in Wallonië, maar het is de eerste APP. Lab9 investeert 520.000 euro in deze nieuwe winkel. Het bedrijf verwacht een jaaromzet van 3 miljoen euro in de opstartperiode. Er zijn 5 personen werkzaam. Lab9 is het geesteskind van de West-Vlaamse ondernemer Geert Coolman.  

In een Apple Premium Partner (APP)-winkel primeert klantenbeleving nog meer dan bij een Apple Premium Reseller. De dienstverlening van de winkel komt overeen met de andere Lab9-winkels.

De winkel bevindt zich in Rive Gauche, een ontmoetingsplaats voor mensen uit de regio Charleroi. Het winkelcentrum heeft een oppervlakte van 39.000 m2, telt 3 verdiepingen en bevat 90 winkels. Het is gelegen op slechts 500 meter van het centraal station. Dit zorgt ervoor dat het shopping center eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer. Maar ook voor klanten die met de auto komen want er is een grote ondergrondse parkeergarage. De nieuwe Lab9-winkel zelf is gesitueerd in een hoekpand op het gelijkvloers, tussen kledingwinkel River Woods en bakkerij Paul.

Derde grootste stad

Charleroi is met 202.000 inwoners de derde grootste stad van België en de grootste stad van Wallonië. Geert Coolman, CEO van Lab9 Group, verklaart waarom Charleroi interessant is: "Aangezien er geen enkele Apple- of Lab9-winkel in de buurt was, moesten deze mensen zich naar een andere stad verplaatsen voor de aankoop of herstelling van Apple-producten. Nu kunnen ze dus bij ons terecht, in hun eigen stad. Deze Lab9 Store zorgt er mee voor dat we ons doel blijven nastreven, namelijk: zoveel mogelijk Belgen helpen om mee te zijn met de digitale maatschappij waarin we vandaag leven. We zullen daartoe onder meer opleidingen geven op zaterdag, over hoe je bijvoorbeeld met een iPhone werkt."

Coolman heeft de ambitie om nog meer APP-winkels te openen in Wallonië.