Lafosse zaakvoerders

Lafosse goes international in Dubai

WEVELGEM – Lafosse, dat vorig jaar nog in het nieuws kwam met een opmerkelijke actie om medewerkers te vinden (tipgevers kregen geld als ze sollicitanten aanbrachten), gaat internationaal. Volgende maand lanceert het bedrijf zijn mobiele buitenkeuken ook in het buitenland tijdens The Hotel Show in Dubai van 16 tot en 18 oktober. Lafosse kende de voorbije jaren een steile groei.

“Vorig jaar is ons bedrijf met een kwart gegroeid”, verduidelijkt mede-zaakvoerder Benjamin Vandorpe. “Ook dit jaar wordt deze trend verder gezet. Dat succes is deels te danken aan de buitenkeuken die twee jaar geleden gelanceerd werd.”
De Lafosse Outdoor Kitchen is een complete en volledig mobiele buitenkeuken. Met een professionele gasgrill of elektrische Teppan Yaki, een dubbele inductie kookplaat, een waterkraan met spoelbak, snijplank/afdruiprek, stopcontact voor mixer, kipvuilbak, en zelfs een ingebouwde koelkast, onderscheidt hij zich van de doordeweekse BBQ. Het sociale aspect is op zijn minst even belangrijk. De gasten kunnen namelijk makkelijk aanschuiven aan de barzijde om te aperitieven, of te genieten van de kookkunsten van de chef, terwijl deze alles bij de hand heeft om op het moment zelf een volledige maaltijd te bereiden. Wordt de buitenkeuken niet gebruikt, dan wordt hij éénvoudig dichtgeklapt en aan de kant geschoven, terwijl het een mooi object blijft.

“We merkten dat er niet alleen bij particulieren interesse bestaat, maar eveneens bij grotere hotels”, aldus Karel Lafosse mede-zaakvoerder. “De hotelsector ziet het als een ideale oplossing om op bepaalde momenten aan show cooking te doen, bijvoorbeeld aan het zwembad, of als een extra catering keuken in hun feestzalen.”

Toen de kans zich voordeed om deel te nemen aan de internationaal gerenommeerde The Hotel Show in Dubai, twijfelden de twee zaakvoerders geen moment. “De combinatie van het feit dat de Lafosse Outdoor Kitchen volledig in België gefabriceerd wordt en gebruik maakt van hoogwaardige materialen zoals inox en duurzaam Afrormosia hardhout, maakt hem extra aantrekkelijk voor de Midden-Oosten markt”, aldus nog Benjamin Vandorpe.