Lafosse 24

Lafosse in zee met wielerteam Soudal Quick-Step

WEVELGEM- Het wielerteam van Soudal Quick-Step heeft een akkoord bereikt met het Wevelgemse familiebedrijf Lafosse, de leverancier en installateur van premium keukenapparatuur, zoals de professionele inductiekookplaten van STOOF. Er ontstaat een samenwerking tussen het wielerteam team, voedingsdeskundigen en chef-koks om een gecoördineerd en gezamenlijk voedingsplan op te stellen, gericht op het stimuleren van het succes van de renners waaronder Remco Evenepoel of Tim Merlier.

Succes stimuleren is nog nooit een hotter onderwerp geweest in het wielrennen dan nu, met een toegenomen focus op voeding bij prestaties. Net zo belangrijk als hoeveel voedsel een renner eet, is wat hij eet. Namelijk er voor zorgen dat de ingrediënten van de beste kwaliteit zijn en de bron en het proces kunnen traceren van waar het voedsel vandaan komt.

Deze basisingrediënten moeten vervolgens op de juiste manier bereid worden door bekwame koks, die hiervoor de beste beschikbare apparatuur nodig hebben. Lisa Nijbroek, voedingsdeskundige bij Soudal Quick-Step, zei over de overeenkomst: "Als onderdeel van een zorgvuldig gepland voedingsplan zijn we altijd op zoek naar ingrediënten die onze renners kunnen helpen om optimaal te presteren, terwijl ze toch lekker en smakelijk eten. Dit betekent dat we op zoek moeten gaan naar betrouwbare merken, waarbij we weten hoe het voedsel van de boer tot op het bord is gekomen. Werken met het Italiaanse Alce Nero betekent dat we ons geen zorgen hoeven te maken dat het voedsel processen heeft ondergaan die de kwaliteit kunnen schaden en afbreuk kunnen doen aan de voedzame eigenschappen. Het eten moet dan goed worden bereid en zelfs de meest bekwame koks hebben de juiste apparatuur nodig, en daarom zijn we verheugd dat we STOOF kunnen gebruiken in onze Lafosse keuken. De kwaliteit van hun apparatuur opent verdere mogelijkheden voor onze chef-koks om een breder scala aan reepten en menu-opties voor onze rijders te maken."

Hoog aangeschreven traditie

Om dit te demonstreren, bezochten twee renners van het wielerteam, Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, onlangs de showroom van Lafosse. "De kwaliteit van de STOOF-apparatuur en de Alce Nero-ingrediënten (Alce Negro is een Italiaanse topspeler qua voeding) hebben de doorslag gegeven bij de keuze van Soudal Quick-Step", adus Benjamin Vandorpe en Karel Lafosse namens het hoog aangeschreven familiebedrijf uit Wevelgem.

"Lafosse toont altijd passie in haar streven naar perfectie, bij het creëren en plaatsen van keukens", aldus Karel Lafosse. "Net zoals de renners van Soudal Quick-Step tijdens de wedstrijd demonstreren. Daarom zijn we zo enthousiast om samen te werken met het team". "Bovendien weerspiegelen de internationale aanpak en ambities van Soudal Quick-Step onze eigen internationale ambities met ons merk STOOF', aldus Benjamin Vandorpe, gedelegeerd bestuurder van de overkoepelende Lava Group, waartoe Lafosse behoort.