Lafosse HandsHero 1_

Lafosse kan de vraag naar desinfectiezuilen amper volgen

GULLEGEM – Het gaat hard voor Lafosse uit Gullegem. Vorig jaar nam de specialist in het plaatsen van professionele keukens collega-bedrijf Vermandere over en in maart van dit jaar werd een gloednieuwe activiteit opgestart middels de productie van desinfectiezuilen. Inmiddels zette het bedrijf al duizenden van deze zuilen in de markt en om aan de vraag te kunnen voldoen werden 20 tijdelijke arbeidskrachten in dienst genomen, ondanks de corona tijden.

“De eerste hype is gaan liggen, maar we merken wel een veranderde mentaliteit wat handhygiëne betreft”, stelt Karel Lafosse, mede-zaakvoerder. “Dat maakt dat het een productgamma is dat blijft. Bovendien krijgen we nu regelmatig vragen uit het buitenland, waar de kwaliteit van onze inox zuilen duidelijk indruk maakt.” Om die internationale ambities waar te maken, ging Lafosse op zoek naar een nieuwe naam voor de desinfectiezuilen. “De keuze viel daarbij op het goed in de mond liggende HandsHero en meteen ook duidelijk maakt wat er mee bedoeld wordt”, aldus co-zaakvoerder Benjamin Vandorpe.

Leuk weetje: de professionele wielergroep Deceuninck-Quickstep trekt komend weekend op hoogtestage naar de Dolomieten en om hun ‘bubbel’ corona proof te houden, worden 5 HandsHero-zuilen van het type Alex mee in de koffer gestopt.

Innovatie als leidraad

Ook de productontwikkeling blijft volgen en het bedrijf lanceert niet minder dan drie nieuwe en unieke modellen om het gamma te vervolledigen. De nieuwe modellen voorzien alle drie in een hoge capaciteit aan alcoholgel. Terwijl het eerste model een capaciteit van 1 liter had, hebben de 3 nieuwe modellen een ingebouwd reservoir van 10 liter, goed voor 10.000 desinfecties alvorens er opnieuw aangevuld moet worden. Naast een rechttoe-rechtaan hoge capaciteit model, lanceert het bedrijf een versie met ingebouwde temperatuurmeting en een versie met digitaal scherm. Het mikt hierbij naast ziekenhuizen en woonzorgcentra, ook op plaatsen waar verhoogde handhygiëne aangewezen is zoals de groenten-en fruitafdelingen in warenhuizen.

Nieuwe naam

Met de nieuwe merknaam, komt er ook een herschikking van de activiteiten. De vennootschap wordt herdoopt tot LAVA groep, naar een samentrekking van de twee controlerende families, Lafosse en Vandorpe, die elk 50% van het kapitaal in handen hebben. Daaronder vallen drie activiteiten: Lafosse (ontwerp en realisatie van professionele keukens), Vermandere (productie van maatwerk dampkappen, inox-meubilair en vloergoten) en dus nu ook HandsHero (desinfectiezuilen).

info: www.handshero.com