Lafosse dinner in the sky

Lafosse levert keuken voor Dinner in the Sky 2.0

WEVELGEM – Dinner in the Sky is een Belgisch concept dat inmiddels de hele wereld veroverd heeft. Het idee waarbij gasten genieten van een exclusieve maaltijd die bereid wordt door sterrenchefs terwijl de tafel aan een hoge kraan hangt, is intussen wel bekend. Recent werd een nieuwe versie ontwikkeld waarbij de  langgerekte tafels vervangen werden door individuele tafels van 4. Om dit huzarenstukje te realiseren doet Dinner in the Sky beroep op de keukens van Lafosse uit Gullegem.

“Over de jaren heen hebben we al keukens geïnstalleerd op treinen, vlotten, tot en met in een lift toe, maar een operationele keuken op hoogte aan een kraan gemonteerd is toch weer compleet iets anders”, aldus Karel Lafosse mede-zaakvoerder Lafosse. “We zitten evenwel niet om een uitdaging meer of minder verlegen, en we hebben zowel de nodige ontwerp- als de productiecapaciteit in huis. Toen Dinner in the Sky met het idee kwam aandraven, zijn we er meteen enthousiast op gesprongen.”
“De excellente reputatie van Lafosse was ons al bekend”, heet het bij het management van Dinner in the Sky. “Verschillende chefs waarmee we werken hadden ons het bedrijf al aangeraden als de meest logische keuze om een uitdagend project te realiseren met garantie van kwaliteit. Er was ook meteen een klik met Karel Lafosse en de rest van het team. Ze begrepen meteen waar we naar toe wilden en op korte termijn werd de studie omgezet in een gerealiseerde keuken.”

Open keuken

Dinner in the Sky 2.0 heeft een centrale, ruimere en opengewerkte keuken in vergelijking met de eerste versie, wat een beter rechtstreeks contact tussen de chefs en alle gasten mogelijk maakt. De open keuken wordt helemaal omgeven door 8 tafels voor 4 personen, die een intiemer contact tussen de tafelgasten mogelijk maakt. Zo genieten 32 gasten van extra intimiteit, en worden in corona tijd de vereiste bubbels gerespecteerd.
De nieuwe versie van Dinner In The Sky kan je de komende maanden alvast zelf ervaren in Brussel, de site van Alden Biesen en Amsterdam, waarna het concept ook verder internationaal zal uitgerold worden.