Lamett CEO 23

Lamett breidt fors uit in Deerlijk en in Tsjechië

DEERLIJK - Lamett, het bekende vloerbekledingsbedrijf van CEO Bruno Descamps en stille vennoot + ondernemer par excellence Thomas Baert, schrijft aan een nieuw groeiverhaal. Zowel in de thuisbasis Deerlijk als in de fabriek in Tsjechië wordt fors geïnvesteerd in de uitbreiding van de  capaciteit.

Lamett, pal langs de E17 gelegen, werd pas in 2008 opgericht en schrijft sindsdien ononderbroken aan een groeiverhaal, met inmiddels een geconsolideerde omzet van net geen 90 miljoen euro. Het bedrijf profileert zich als producent én aanbieder van parketvloeren en parquetvinylvloeren. Voor het bedrijf dat keurig wordt geleid door CEO Bruno Descamps en COO Sophie Stockman werken er om en bij de 200 medewerkers.

Lamett profileert zich als een Europese speler (actief in een twintigtal landen), met - naast de vier vestigingen in België - sinds 2016 ook een volwaardig filiaal in Midden-Europa (Unicov in Tsjechië) en in het noorden van China.

Nieuw inspiratiecentrum

In Deerlijk wordt er momenteel volop gebouwd aan een nieuw inspiratie-centrum dat erop gericht is klanten, architecten en consumenten in optimale omstandigheden te kunnen ontvangen en informeren. Er kunnen ook trainingssessies doorgaan, waarbij het aspect 'vloer' een onderdeel is van een groter geheel. Recent werden ook alle aanpalende gebouwen rond de site in Deerlijk aangekocht. Daardoor zal de Lamett site zich uitstrekken van de expressweg tot aan de E17.

Sinds 2016 is Lamett ook aanwezig in Tsjechië. Daar bevindt er zich een grote productiesite van parket, één van de modernste van Europa. In totaal bedraagt de oppervlakte er 110 000m² met onder andere een grote zagerij, droogovens, enzovoort. Er werken momenteel 144 mensen in Tsjechië. Ook in Tsjechië werden er recent gebouwen gronden bijgekocht. Een kwestie van voorbereid te zijn op de toekomst.

Eigen regio

Toch blijft Bruno Descamps als ondernemer ook verknocht aan de eigen streek en aan het lokale niveau. “Onze streek - en bij uitbreiding ons landje - is en blijft een schitterende plaats om te wonen en te werken", aldus Descamps. "Het zit niet in ons DNA om de focus te leggen op het negatieve. We hebben tal van redenen om hier tevreden te zijn.”