Nieuws West-Vlaanderen Lannoo ijvert voor een ‘Feest van het Boek’

Lannoo ijvert voor een ‘Feest van het Boek’

Lannoo ijvert voor een ‘Feest van het Boek’

TIELT – Lannoo, met in zijn kielzog een reeks andere uitgevers, ijvert voor een volwaardig alternatief voor de Boekenbeurs die op apegapen ligt. Voorlopig heeft niemand zich kandidaat gesteld om de traditionele Boekenbeurs te huisvesten, ook Kortrijk Xpo niet. Maar dat hoeft niet het einde te betekenen.

Volgens de krant De Standaard hebben tien Vlaamse uitgeverijen een alternatief plan bedacht om een groot feest van het boek te organiseren. Het moet volgens de Standaard één groot en langgerekt event worden. De locaties is nog nader te bepalen. De initiatiefnemers, waaronder Lannoo dus, dromen van een gebeuren dat heel Vlaanderen in de ban houdt. Alle boekhandels zouden bij het event betrokken worden. Daar bovenop zouden er festivals komen in diverse steden. Het klinkt allemaal nog wat flou, maar het bewijs is geleverd dat er gezocht wordt naar een nieuwe formule.

Lannoo is één van trekkers, naast Borgerhoff & Lamberigtst, Clavis, Pelckmans, Overamstel, Standaard Uitgeverij, Snoeck, VBK België, Daphne en Yoyo Books. De plannen moeten tegen eind deze maand meer concreet vorm krijgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.