Nieuws West-Vlaanderen Leeftijd heeft geen vat op ondernemer Chris Maene (Piano’s Maene)

Leeftijd heeft geen vat op ondernemer Chris Maene (Piano’s Maene)

Leeftijd heeft geen vat op ondernemer Chris Maene (Piano’s Maene)

RUISELEDE – De bekende West-Vlaamse ondernemer Chris Maene (Piano’s Maene) mag dan al officieel met pensioen zijn, kennelijk is hij actiever dan ooit. In een recent interview laat hij in zijn kaarten kijken. Hij bouwt nu, a rato van acht per jaar, ook meer en meer piano’s onder eigen naam. Jaren terug al liet hij het operationeel management over aan een extra muros CEO, om zich voluit op zijn passie voor muziek en muziekinstrumenten te kunnen gooien.    

Chris Maene is bekend als restaurateur van piano’s maar ook als invoerder van de wereldberoemde Amerikaanse Steinway & Sons piano’s, of als collectioneur van historische piano’s in een eigen en naar hem genoemd museum. In een gesprek met het blad Sabato toont Chris Maene aan dat pensioen in zijn geval een vrij relatief begrip is. Hij werkt immers nog elke dag en met evenveel passie, zo zegt hij zelf.

Elke dag in de weer

Zowat elke dag is Maene nog op het naar hem genoemde familiebedrijf terug te vinden. “Tijdens de week ben ik bezig met alle beslommeringen die het zakenleven met zich meebrengt en op zaterdag doe ik wat ik graag doe, te weten bezig zijn in het atelier en instrumenten bekijken”, aldus Chris Maene in Sabato. “Ik voel me dan als een boer die op zondag routineus langs zijn velden loopt. Ik doe ook nog opzoekingswerk en schrijf teksten voor bij mijn collectie. Van elk instrument maak ik een paspoort met alle info. Ik lees ook nog veel vaktijdschriften. Ik bel ook regelmatig naar onze zes vestigingen en vraag hoe de dag is verlopen.”

Een begrip

Piano’s Maene is sinds 1938 een begrip in België, Nederland en ver daarbuiten. Met meer dan 85 werknemers en een gespecialiseerd atelier voor restauratie en instrumentenbouw is Piano’s Maene uitgegroeid tot een van de grootste pianobedrijven van Europa.

Piano’s Maene heeft filialen in Ruiselede (bij Brugge), Brussel, Antwerpen, Gent, Oud-Rekem (Lanaken) en Alkmaar (Nederland) en is daarmee dé aangewezen partner voor de aankoop en het onderhoud van uw nieuwe of tweedehands piano. Piano’s Maene is officieel distributeur van Steinway & Sons in België en Nederland.

foto: Chris Maene (Piano’s Maene)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.