Nieuws West-Vlaanderen Bedrijven gooien hengel uit naar leerlingen met interesse in technologie

Bedrijven gooien hengel uit naar leerlingen met interesse in technologie

Bedrijven gooien hengel uit naar leerlingen met interesse in technologie

WAREGEM – Op een tweedaagse in Waregem Expo namen 1.200 West-Vlaamse leerlingen uit het lager en secundair onderwijs deel aan het technoboost techniekevent. De leerlingen kregen er de kans om kennis te maken met verschillende technische beroepen en bedrijven en konden er zelf aan de slag in verschillende workshops.

Dat er in het bedrijfsleven een tekort is aan technische geschoold personeel is een understatement. Daarom kan maar best volop geïnvesteerd worden in de jeugd.

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen dat er volop jobmogelijkheden zijn op het gebied van techniek en technologie. Daarom werken bedrijven en scholen samen, om leerlingen en leerkrachten in contact te brengen met technologische aspecten binnen het bedrijfsleven. Op deze manier worden de leerlingen geïnspireerd om een bewuste studie- en carrièrekeuze te maken.

Voor elk wat wils

Inzetten op de jeugd is een investeren in de toekomst. Bedrijven zijn -naast de politiek, ouders en leerkrachten- een factor om leerlingen te inspireren en hen een reëel en positief beeld te geven waarmee ze zich kunnen oriënteren naar toekomstige beroepen.

De standhouders dompelden de leerlingen maar ook de leerkrachten onder in de wereld van techniek door middel van interactieve installaties en skill testen met onder meer VR-brillen en smart glasses, meettoestellen, diverse robots, eye-tracking technologie, CNC technologie, een lassimulator, en wat al niet meer.

De meest gehoorde boodschap na afloop van de tweedaagse: voor herhaling vatbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.