Nieuws West-Vlaanderen Leiedal wil golfsport helpen promoten in het Kortrijkse

Leiedal wil golfsport helpen promoten in het Kortrijkse

Leiedal wil golfsport helpen promoten in het Kortrijkse

KORTRIJK – De streekintercommunale Leiedal doet een expliciete poging om de golfsport in Kortrijk verder te helpen populariseren. Golf is bijzonder populaire bij ondernemers. Als het van Leiedal afhangt dan komt er een heuse golfschool op onontgonnen terreinen ten zuiden van Kortrijk.   

Ten zuiden van het Beneluxpark, de kantorenzone op Hoog Kortrijk, liggen gronden die wachten op verdere ontwikkeling. De ongeveer 8 hectare is nu nog bestemd als regionale gemengde zone voor diensten en handel, maar de stad Kortrijk en intercommunale Leiedal onderzoeken samen alternatieve scenario’s. Ze doen dat vanuit de principes van de bouwshift, of kortweg het sparen van open ruimte. Voor het idee van een golfschool wordt de afslag alvast gegeven.

De stad en Leiedal doen een oproep naar kandidaat-kopers die een kwalitatief ingerichte, laagdrempelige golfschool met trainingscenter willen realiseren. De oproep richt zich naar mensen met ideeën voor een golfproject dat zich onderscheidt van het bestaande aanbod in de ruimere omgeving. Een beperkte golfinfrastructuur geldt immers als zachte recreatie in de open lucht en past dus binnen de vernieuwde ruimtelijke visie van de stad (www.kortrijk.be/rupthoge). Onbebouwde ruimte blijft grotendeels gevrijwaard van bebouwing en zo behoudt de omgeving ook haar open en groene karakter, aldus een mededeling van Leiedal.

Kandidaturen en het daarbij horende businessplan (financieel, concept en ontwerpvisie) worden nu door Leiedal ingewacht tot 7 juni aanstaande.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.