Leon Renson (eSafe) krijgt grote internationale erkenning

WAREGEM - Het moduleerbaar pakketbrievenbussysteem eSafe Wall behaalde een iF Design Award 2023. Uit de bijna 11.000 inzendingen uit 56 landen, verkoos de 133-koppige jury met onafhankelijke experts van over de hele wereld de Wall als winnaar van de gerenommeerde designprijs in de categorie ‘building technology’. eSafe is het bedrijf van Leon Renson, zoon van. Sinds 1954 is de iF Design Award een erkend kwaliteitskeurmerk voor uitstekend design. Het merk iF Design staat wereldwijd bekend om uitstekende designprestaties en de iF Design Award is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

eSafe biedt een pakketbrievenbussensysteem voor meergezinswoningen, appartementen, bedrijven en handelszaken. De eSafe Wall biedt een oplossing op maat voor elke meergezinswoning of appartement. Dit ensemble met elektrische brievenbussen, pakketvakken, deurbellen en videofoon is moduleerbaar op basis van de beschikbare ruimte of de gewenste stijl, en verkrijgbaar in een kleuren naar keuze. Een beheerportaal verwittigt bij leveringen in de bussen en toont welke vakken bezet zijn en voor wie de levering bedoeld is.
Ook voor winkeliers biedt dit modulair systeem een oplossing. De winkelhouder hoeft zijn klant enkel een afhaalcode te bezorgen via e-mail zodat die zijn bestelling kan komen ophalen aan de pakketbus. Wie bovendien ook gekoelde producten wil ontvangen in of laten ophalen uit zijn pakketbrievenbus kan de eSafe Wall ook uitgerust worden met een koelingsmodule. Ook bedrijven kunnen hun receptie ontlasten met een eSafe Wall waar medewerkers hun online aankopen kunnen laten afleveren.

Brug tussen functionaliteit en design

Leon Renson (CEO eSafe) reageert begrijpelijkerwijs euforisch op de internationale erkenning. “Winst van de iF Design Award 2023 is een bevestiging voor eSafe dat wij succesvol zijn in het slaan van de brug tussen functionaliteit en design", zegt Renson junior. "Daar willen we steeds voor gaan. Elk gebouw heeft zijn brievenbus, wij maken daar graag een esthetische bus van waarin iedereen naast de brieven ook de pakjes kan ontvangen. Met de prijswinnende Wall bieden wij zowel voor meergezinswoningen en appartementen als voor commerciële gebouwen dé functionele designoplossing, en introduceren daarbij software en elektronica in de traditionele brievenbussector.”

Een pak eenvoudiger

De online verkoop kende de afgelopen jaren een boost. Maar de brievenbussen konden niet volgen. Online kopen is gemakkelijk, maar niet als je vervolgens toch de baan op moet om de aankoop op te halen. Daarom heeft eSafe er zijn missie van gemaakt om een oplossing te bieden - voor elk type gebouw - om brieven en pakjes 24/7 thuis geleverd én opgehaald te krijgen. Mét oog voor design, want de oprit of inkomhal is nu eenmaal het visitekaartje van elk gebouw.

De duurzame en roestvrije aluminium brievenbussen zijn ontwikkeld met oog voor stijl en detail, wat terugkomt in het strakke ontwerp en de weggewerkte sloten. De pakketbrievenbussen worden afgewerkt met een kwalitatieve poederlak en zijn beschikbaar in diverse kleuren.