L&H

L&H-dossier loopt af op een sisser

IEPER - Bijna twintig jaar na het over de kop gaan van Lernout & Hauspie (2001), draait het dossier uit op zoveel als een sisser voor het gros van de kleine aandeelhouders die zich lieten vertegenwoordigen via adviesmaatschappij Deminor. Die maatschappij vertegenwoordigde zo'n 10.000 beleggers die destijds geloofden in het succesverhaal dat jammer genoeg mede door hogere Amerikaanse druk onderuit werd gehaald.

Deminor liet de voorbije dagen weten dat het namens zijn beleggers afziet van een strafrechterlijke schadeclaim. Die claim was niet min, want in totaal ging het om zo'n 250 miljoen euro. Bij Deminor gaat men er nu, en na jarenlang procederen, van uit dat er toch niets meer te rapen valt nadat een vonnis KPMG -dat de revisor was van L&H- eerder al strafrechterlijk vrijgesproken had van alle schuld. Erik Bomans van Deminor liet de voorbije dagen in de media weten dat verder procederen geen zin meer had. "We moeten onze klanten geen valse hoop meer geven"; luidde de verklaring namens Deminor.

Deminor wil zich nu vastklampen aan de werkelijk allerlaatste strohalm door de zaak alsnog burgerrechterlijk aanhangig te maken bij de handelsrechtbank van Ieper. Maar ook daar moeten de 'gedupeerden' allicht niet veel verwachten. Dat het dossier L&H twintig jaar na datum nog altijd niet werd beslecht, zegt uiteraard veel over de rechtsgang in Belgenland.