Lien Verhaeghe bezorgt Koksijdse sporttempel een volledige make-over

OOSTDUINKERKE - Lien Verhaeghe heeft de bekende Koksijdse sporttempel The Wave overgenomen en na maanden voorbereiding en een totale make-over, de deuren officieel geopend. De geslaagde renovatie van wat nu het Grinta Vitality Lab heet, bezorgt de sportende medemens alle mogelijkheden inzake fitness en wellbeing, maar ook de passende medische begeleiding waar nodig of nuttig. Dit maakt van het Grinta Vitality Lab een modern en multifunctioneel complex van de eenentwintigste eeuw.

Lien Verhaeghe, zelf een sportfanaat van het betere soort, was zelf erg gemotiveerd om er als zelfstandig ondernemer in te vliegen. Maar ze voelde ook aan de vele reacties van de buitenwereld dat er een nieuw verhaal moest worden geschreven, en dus vloog ze er in, met goed gevolg.

Lien Verhaeghe maakt haar eigen droom waar maar ook die van veel sportminnende mensen uit de buurt, en dit mede dankzij de financiële steun en de bezielende drive van Jef De Kinder, vroeger bekend als de stichter en bezieler van Northsea Helicopters Vlaanderen (NVH). Ze deelden dezelfde passie. "Die passie ondervond ik ook bij de vroegere medewerkers van The Wave", zegt Lien. "Het zijn stuk voor stuk mensen die met veel goesting in ons nieuwe verhaal meestappen."

Voor elk wat wils

Lien Verhaeghe gaat er prat op dat er géén tariefverhogingen werden doorgevoerd, terwijl het concept, de infrastructuur en de accommodatie (bijvoorbeeld met nieuwe spinningfietsen) danig werd aangepakt en uitgebreid.

Je kan het bijna niet noemen of het kan in het nieuwe Grinta-house: van pilates over yoga, van spinning tot body balance, van klassieke fitness tot body pump, het passeert er allemaal de revue. "Daar bovenop willen we iedereen die dat wil ook begeleiden", aldus nog Lien Verhaeghe. "We hebben een sportarts in huis, maar ook een chiropractor, een podoloog of een bikefit-expert. Wie zich in een labomgeving wil laten testen (bijvoorbeeld ter voorbereiding van een marathon) kan ook bij ons terecht. Finaal willen we ook een huis van vertrouwen zijn op sociaal vlak en dus een echte ontmoetingsplaats creëren, waar ook de interne mens in het vernieuwde horeca-gedeelte kan versterkt worden. En moet het gezegd? Bij ons alleen gezond eten."