Nieuws West-Vlaanderen Lifetime Achievement Trophy voor CNH in Zedelgem

Lifetime Achievement Trophy voor CNH in Zedelgem

Lifetime Achievement Trophy voor CNH in Zedelgem

ZEDELGEM – De Vlaamse overheid, vertegenwoordigd door minister-president Jan Jambon, en de FIT, via Claire Tilleckaerts, hebben een Lifetime Achievement Trophy toegekend aan CNH. Het bedrijf staat vooral bekend voor zijn uitzonderlijke landbouwmachines die de wereld rond gaan.

CNH Industrial ontving de Lifetime Achievement Trophy 2022. Dat kondigde Vlaams minister-president Jan Jambon aan in het bijzijn van Tom Verbaeten, chief supply chain officer bij CNH Industrial. De Vlaamse roots van de machineproducent gaan ruim een eeuw terug.

De Zedelgemse site bestaat al sinds 1906 en is sinds 1999 actief onder het CNH Industrial-vaandel. Door de decennia heen groeide de site uit tot het wereldwijde ‘center of excellence’ van CNH Industrial voor hakselaars, balenpersen en maaidorsers. Maar ook de Antwerpse vestiging van de multinational boogt op een uitgebreid palmares en vervaardigt vandaag onderdelen die wereldwijd naar zusterfabrieken worden verscheept.

“De Lifetime Achievement Trophy is een teken van erkenning voor het lange, succesvolle parcours van CNH Industrial in Vlaanderen en hun sterke band met onze regio”, zei Vlaams minister-president Jan Jambon. “Deze toonaangevende machinebouwer tekent al decennia voor lokale verankering in Vlaanderen. Daarbij investeerde CNH Industrial miljoenen euro’s en creëerde het duizenden jobs in onze regio. En dat in een sector waarin Vlaanderen zowel technologisch als innovatief bijzonder sterk uit de hoek komt.”

Nieuwe toekomst

“Intussen staat CNH Industrial niet stil in Vlaanderen”, voegde Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, toe. “De komende jaren investeert het bedrijf 100 miljoen euro om zijn capaciteit uit te breiden en meer geautomatiseerde machines te ontwikkelen. Ook het gebruik van alternatieve energiebronnen wordt onderzocht. Investeren in technologie, innovatie en verduurzaming vormt duidelijk de rode draad. Daarmee sluit CNH Industrial al jaren nauw aan bij de strategische prioriteiten van de Vlaamse maakindustrie.”

Nog dit: de FIT kende de Foreign Investment Trophy toe aan Dakin voor zijn investering in Gent.

foto: Tom Verbaeten

Ontdek meer over het traject van CNH Industrial in Vlaanderen (video): https://www.foreigninvestmenttrophy.be/en/cnh-industrial

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.