Liocare JPG

Liocare verdedigt West-Vlaamse eer tijdens zoektocht naar student start-up van het jaar

KORTRIJK - De start-up van Mathieu Nijs (21) en Mohamed Achrifi (22) van Liocare zal straks als enige West-Vlaamse vertegenwoordiger de eer van de provincie verdedigen tijdens de Big Squeeze awards in de categorie 'Student Start-up of the Year'. Met hun bedrijfje Liocare spelen ze in op de jobuitdagingen die de toenemende vergrijzing teweegbrengt binnen de zorgsector. Liocare heeft een incubator omgeving gevonden in Hangar K. 

Netwerkorganisatie Startups.be | Scale-Ups.eu reikt naar jaarlijkse gewoonte The Big Squeeze Awards uit. Eén van de awards is de titel 'Student Start-up of the Year'. Een jury, onder leiding van Omar Mohout, selecteerde 5 start-ups van studenten die het tegen elkaar opnemen. De jury bestaat uit Koen De Waele (Venture Partner Volta Ventures), Thibaut Claes (Investment Manager Digital Wallonia), Els Bellens (Redactrice Data News) en Slim Sediri (Business Coach WSL), allen experten in het brede start-up veld.

Van de nood een deugd maken

Liocare heeft een origineel concept bedacht: het is het eerste platform dat studenten met een hart voor zorg koppelt aan zorginstellingen in de buurt. “Mijn oma verblijft in een woonzorgcentrum en daar zag ik dat de zorgcentra het in deze tijden soms extra moeilijk hebben om aan zowel zorg- als logistiek personeel te geraken”, vertelt Mathieu. “Zo ben ik op Liocare gekomen. Een platform waarop zorgcentra hun vacatures kunnen plaatsen en waar studenten uit allerlei opleidingen hun cv kunnen insturen voor een geschikte studentenjob.”
Liocare slaat de handen in elkaar met enthousiaste studenten met een hart voor zorg die hun steentje willen bijdragen voor een beter klimaat binnen de zorgsector. Snel en flexibel inzetbare studenten is het streefdoel.

Jobs voor de zorg

Mathieu Nijs volgde Bryo StandUp, het pre starterstraject van Voka West-Vlaanderen en werd reeds genomineerd voor StartatK. Hierdoor krijgt hij samen met zijn kompaan de mogelijkheid om zijn project verder uit te bouwen in Hangar K. De jonge ondernemers laten zich dus alvast goed ondersteunen in hun startend ondernemersverhaal. Liocare is operatief in Zuid-West-Vlaanderen en helpt alle studenten ( niet alleen zorg- en verpleegkunde studenten) aan een job in de zorgsector.