Howest top 23

Lode De Geyter maakt comeback bij Howest

KORTRIJK - Bij aanvang van het huidige academiejaar werd algemeen directeur Lode De Geyter officieel uitgewuifd. Nu maakt hij zijn comeback als voorzitter van de raad van bestuur van Howest. Hij neemt per 1 januari 2024 zijn nieuwe functie op.

De raad van bestuur van Howest is een veelzijdig orgaan. Zowel vertegenwoordigers van de overheid, als van de studenten en het personeel krijgen er een zitje.

De voorbije jaren werd de raad van bestuur met kundige hand geleid door Ieperling en gewezen député Jan Durnez. Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, was het uitkijken naar een opvolger. De keuze viel dus op boegbeeld Lode De Geyter. Hij kent het huis door en door. Als algemeen directeur maakte Howest een metamorfose door op alle vlak. Om maar één voorbeeld te geven: hij maakte van de game-opleiding een wereldbefaamd instituut. Deze week nog kreeg Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, ook een bevestiging van haar reputatie als AI-hogeschool. Onderzoekers uit de game- en businessopleiding halen meer dan een half miljoen euro aan subsidies op om onderzoek te doen naar AI-tools voor creatieve sectoren.

Per 1 januari De Geyter zich in een andere rol uitleven. Intern werd de wissel al bekend gemaakt. Als algemeen directeur werd Lode De Geyter eerder dit jaar opgevolgd door Frederik D'hulster.