Mr. Georges foto Roes

Lode Vande Vyvere opent tweede ‘Mr.Georges’ in West-Vlaanderen

ROESELARE - Lode Vande Vyvere van delicatessenzaak Mr.Georges heeft zijn tweede 'shop-in-the-shop' geopend in Roeselare. De eerste bevindt zich in Knokke-Heist, van waaruit Mr.Georges ook wordt geleid. Lode Vande Vyvere brengt met Mr.Georges het allerlekkerste en de meest duurzame producten van eigen bodem of van andere landen naar de klanten en binnen de muren van een klassieke Delhaize.    

Zzaakvoerders Geert Omez en echtgenote Katlijn Forrez stelden onlangs hun vernieuwde AD Delhaize supermarkt voor in Roeselare. Daarbij ging ook de nodige aandacht naar de shop-in-the-shop van Mr. Georges. Mr. Georges brengt in een aparte opstelling delicatessen, kazen en charcuterie en exclusieve producten aan, en dat zorgt voor een culinaire hotspot.

Bedenker van het Mr.Georges-concept is de West-Vlaamse self made ondernemer Lode Vande Vyvere. “Ons concept is vernuftig en tegelijk eenvoudig: wat de natuur ons biedt, daar willen we optimaal gebruik van maken", zegt Vande Vyvere. "Het ‘no waste’ principe dat vandaag actueel, trendy en hip is, passen we intussen al op zo’n twaalf locaties in België toe. Roeselare is ons tweede concept in West-Vlaanderen, na Knokke-Heist. Natuurlijk is er niets mis met de producten die de consument in de supermarkt vindt, maar er zijn nog altijd klanten die dat extraatje daar bovenop willen, en die bleven in het verleden vaak op hun spreekwoordelijke honger zitten. Al het denkbare lekkers op vlak van kazen, charcuterie, salades, delicatessen maar ook kant-en-klare gerechten verzamelden we met Mr. Georges. Elke moment van de dag kan de fijnproever kiezen uit zo’n duizend topproducten die we zelf selecteerden.”

Uniek shop-in-shopconcept

Het kwaliteitslabel van Mr. Georges bespeelt alle zintuigen. Met honderden lekkere ideeën die vaak van kleinschalige producenten komen, hoog in de bergen of verscholen in petieterige West-Vlaamse dorpjes, allemaal producten met een verhaal. Charcuterie van Hendrik Dierendonck uit Veurne, producten van Duke of Berkshire (Ploegsteert), ’t Groendal (Roeselare), Damse Kaasmakerij (Damme), Kaasmakerij De Moerenaar (Veurne) en ’t Reigershof Kaasmakerij (De Haan): het is maar een kleine greep uit het lokaal aanbod.

Verder zijn er kant-en-klare gerechten van bekende en bekroonde restaurants uit de buurt.  Lode Vande Vyvere reisde ter voorbereiding van zijn opstart zelf Europa rond om het beste van het beste naar boven te halen bij lokale ambachtelijke producten.