Duco Daikin Press image 1

Luc Renson (Duco, Veurne) bundelt de krachten met Daikin voor internationale expansie

VEURNE, OOSTENDE - Om een antwoord te bieden op de steeds dringender vraag naar residentiële totaaloplossingen hebben Daikin en Duco besloten om de handen in elkaar te slaan. In concreto zal Daikin in heel zijn Europees netwerk de geavanceerde Duco-oplossingen aan zijn klanten aanbieden. Het in Veurne gevestigde Duco, van CEO Luc Renson, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van geavanceerde en duurzame ventilatiesystemen die een beter binnenklimaat helpen garanderen. 

Duco pakt traditioneel uit met een uitgebreid gamma aan ventilatieroosters en -boxen, lamellenroosters en doekzonwering. Daikin Europe heeft deze unieke positionering nu opgepikt en zal zich in samenwerking met het Veurns bedrijf lanceren in het segment van de residentiële ventilatie. CEO Luc Renson van Duco bestempelt Daikin als een gedroomde partner om zijn ventilatiesystemen op grotere schaal op de markt te brengen en zo ook de Europese ambities van zijn bedrijf kracht bij te zetten

De luchtkwaliteit van residentiële gebouwen won het laatste jaar zienderogen aan belang. Door de corona pandemie werden mensen er zich meer en meer van bewust dat een vervuild binnenklimaat een grote impact heeft op onze gezondheid. Ook ventilatiespecialist Duco en Daikin Europe zijn zich naar eigen zeggen bewust van deze impact op de bewoners en bundelen precies daarom de krachten.

Win-win

Beide partijen hebben het over een win-win. “Deze samenwerking is voor Daikin de perfecte gelegenheid om ons residentiële ventilatie segment verder uit te bouwen", zegt Anthony Dimou, general salesmanager bij Daikin Europe. "De ventilatiesector zal naar verwachting de komende jaren sterk groeien. Bij het bouwen of renoveren van woningen is ventilatie even belangrijk geworden als andere systemen zoals verwarming en koeling. Het is voor Daikin steeds belangrijk om klanten een volledige oplossing te kunnen bieden. Door onze warmtepompen te combineren met DUCO ventilatie-oplossingen die gebruik maken van warmterecuperatie, kunnen onze eindklanten nu genieten van een energiezuinig ecosysteem voor optimale verwarming en/of ventilatie."