Duco Renson Luc

Luc Renson viert 30 jaar ondernemerschap in Veurne

VEURNE - Luc Renson, broer van de wel bekende Paul Renson, is met zijn in Veurne gevestigde bedrijf Duco toe aan een dertigste verjaardag. Op 18 maart 1991 schoot Duco uit de startblokken met zeven werknemers. De ventilatiespecialist is sindsdien enorm gegroeid. Niet alleen werken er nu al zo’n 240 personeelsleden, ook wordt de bedrijfsinfrastructuur continu uitgebreid om de blijvende groei te kunnen huisvesten. En alsof het toeval is: naar aanleiding van de dertigste verjaardag wordt gezocht naar 30 nieuwe medewerkers. 

Duco is uitgegroeid tot een vaste waarde in het West-Vlaams bedrijvenlandschap in het algemeen en in Veurne en omstreken in het bijzonder.  Gestart in 1991 in Nieuwpoort, is het bedrijf op vandaag uitgegroeid tot een toonaangevend Europese speler, waar dagelijks met passie aan ventilatiesystemen voor een gezond binnenklimaat gewerkt wordt voor woningen, appartementen, scholen, kantoren en zorgcentra. Het bedrijf exporteert 85% van haar omzet. Alles wordt geproduceerd wordt op de 10 hectare grote productiesite in Veurne.

3 miljoen woningen vol zuurstof

In het eerste bestaansjaar, zorgde Duco voor zuurstof bij 800 gezinnen. 30 jaar later voorzag de specialist in ventilatie en zonwering al meer dan 3 miljoen woningen van een gezond binnenklimaat. Een unieke prestatie, die volgens de CEO niet mogelijk was zonder een sterk team, trouwe dealers en tevreden klanten. Het 30-koppige R&D team streeft bovendien continu naar duurzame en innovatieve ventilatie- en zonweringsconcepten. “Dankzij die ambitie en doenersmentaliteit zijn we klaar voor een gezonde en groene toekomst”, glundert de West-Vlaamse ondernemer.

Nieuwe kantoren

DUCO viert zijn 30ste verjaardag vanaf deze zomer in een gloednieuw kantorencomplex. De structurele buitenzonwering met rechthoekige designlamellen zorgt ervoor dat de nieuwe kantoren een absolute eyecatcher worden langs de E40. Bovendien kan de Belgische ventilatiespecialist ook meteen een visitekaartje afgeven op het vlak van duurzame ventilatietechnieken met slimme, natuurlijke ventilatie in combinatie met intensieve nachtventilatie. En dat alles zonder gebruik te maken van energieverslindende airco’s.