Nieuws West-Vlaanderen Luc Tack neemt bedrijf van Luc Maes (Latexco, Tielt) over

Luc Tack neemt bedrijf van Luc Maes (Latexco, Tielt) over

Luc Tack neemt bedrijf van Luc Maes (Latexco, Tielt) over

TIELT – Luc Tack maakte maandagmiddag bekend dat hij een principiële overeenkomst bereikt heeft om alle activiteiten en medewerkers van het bedrijf Latexco over te nemen. De overname zal gebeuren via de vennootschap Harmony Industries. Latexco, met hoofdzetel in Tielt en in handen van de familie Luc Maes, produceert matrassen, kussens en toppers gemaakt van latex en PU-schuim.

Latexco telt meer dan 400 medewerkers in België, Spanje, Indonesië en Singapore. De acquisitie zal naar verwachting worden afgerond in de loop van december 2022. Het bedrijf van de legendarische ondernemer par excellence Luc Maes is een referentie in de sector.

De mededeling over de overname werd de wereld ingestuurd zonder veel toeters en bellen of commentaar. Wel sec en onderkoeld, met de klassieke West-Vlaamse nuchterheid zeg maar die de topondernemers Luc Tack en Luc Maes helemaal typeren. “We hebben vandaag met de familie van Luc Maes een akkoord bereikt over de continuïteit van het bedrijf Latexco en we kijken er dan ook naar uit om samen met de medewerkers een sterke toekomst uit te bouwen voor Latexco,” verklaart Luc Tack in het persbericht.

Luc Maes verwoordt de overname als volgt: “Op mijn beurt ben ik verheugd dat we met de familie Tack in zee kunnen gaan en dat ik met een gerust gemoed de overdracht van mijn bedrijf heb kunnen regelen’, aldus de peetvader van Latexco. “De keuze van Luc Tack geeft me vertrouwen want ik ben ervan overtuigd Latexco op deze manier een sterkere toekomst heeft. Ook mijn dochter Carole staat volledig achter deze transactie.”

Nog dit: er worden geen financiële details over deze transactie bekendgemaakt.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.