Pittem business park

Luc Tack ontwikkelt nieuwe kmo-zone in Pittem

PITTEM - Luc Tack maakte maandag bekend dat hij een nieuw kmo-park gaat bouwen op de terreinen van Jules Clarysse nv in Pittem. Dankzij een herlokalisatie van de productieactiviteiten van Jules Clarysse, producent van kwalitatief interieurtextiel, starten eind dit jaar de werkzaamheden voor het nieuwe Clarysse Business Park. Met de nieuwe kmo-zone wil Luc Tack inspelen op de stijgende vraag van zonevreemde, lokale ondernemers om zich lokaal te huisvesten en te verankeren.

Het Clarysse Business Park – ideaal gelegen langs de Brugsesteenweg (N50) en de Hurselhoek in Pittem – wordt de perfecte uitvalsbasis voor bedrijven die een uitstekende bereikbaarheid en toegankelijkheid wensen te combineren met een sterke lokale verankering. De nieuwe kmo-site in Pittem zal een modern en hoogwaardig aanbod van 38 loodsen met een oppervlakte van 90 m² tot 488 m² herbergen die gebouwd worden op een perceel van ongeveer 1,5 hectare.

Lange geschiedenis

De geschiedenis van Clarysse in Pittem gaat terug tot 1953, toen Jules Clarysse een weverij startte die uitgroeide tot de Europese leider in de productie van bad- en keukenhanddoeken. Sinds 2017 is Clarysse onderdeel van de Love Home Fabrics groep – een internationale groep voor interieurtextiel in handen van de familie Tack-Clarysse.

Door de overname van matrassenproducent Latexco (Tielt) in december 2022 door Luc Tack, werden de activiteiten van Clarysse in het voorjaar van 2023 verhuisd naar een andere productielocatie van de groep in Oostrozebeke. Omgekeerd werd de assemblage-productie van Latexco in Pittem ondergebracht.

Ruimte om te ondernemen

Luc Tack verklaart zich erg trots met de realisatie van het Clarysse Business Park. "Het nieuwe bedrijvenpark is met zijn aantrekkelijke locatie, uitstekende bereikbaarheid via belangrijke toegangswegen en goede infrastructuur een uiterst interessant project voor plaatselijke bedrijven die willen groeien en uitbreiden, én dat willen combineren met een lokale verankering", zegt hij. "Deze ontwikkeling biedt ruimte aan nieuwe ondernemingen, waardoor de lokale economie een boost krijgt en de tewerkstelling in de regio Pittem toeneemt. Hierdoor kunnen inwoners kiezen om dichter bij huis te werken en lange woon-werkverplaatsingen beperken.”

Klaar tegen 2024

Er wordt ook extra aandacht besteed aan natuur- en waterbeheer. Zo maken een riante groenbuffer en doordachte infiltratiemogelijkheden het geheel af. De units worden standaard casco opgeleverd, waardoor ze volledige aanpasbaar zijn aan persoonlijke bedrijfsbehoeften. Bovendien kunnen verschillende units samengevoegd worden, waardoor de mogelijkheden quasi eindeloos zijn.

De start van de werkzaamheden staat gepland voor eind 2023. Volgens planning zouden de kmo-units tegen de zomer van 2024 worden opgeleverd.