Nieuws West-Vlaanderen Luc Tack schat Tessenderlo hoger in dan aanvankelijk verwacht

Luc Tack schat Tessenderlo hoger in dan aanvankelijk verwacht

Luc Tack schat Tessenderlo hoger in dan aanvankelijk verwacht

IEPER – Via een persbericht heeft Luc Tack (Picanol Group) laten verstaan dat hij een herwaardering beoogt van zijn chemiebedrijf Tessenderlo. De goede cijfers van Tessenderlo geven aanleiding tot die herziening. In oktober volgt de definitieve waardering via de prospectus die de fusie tussen Picanol en Tessenderlo moet bezegelen.   

Grootaandeelhouder Luc Tack (Picanol Group) wil zoals bekend weefgetouwenfabrikant Picanol en het chemiebedrijf Tessenderlo laten samensmelten onder één koepelholding. Eerder al werd een ruilbod voorgesteld aan de aandeelhouders van Tessenderlo. Op 8 juli werd een voorstel geformuleerd waarbij elk aandeel Picanol geruild kan worden voor 2,43 aandelen Tessenderlo.

Nu wordt een aandeel Picanol gelijkgesteld aan slechts 2,36 aandelen Tessenderlo. Dat leidt tot een afname van 0,2 miljoen euro in de waarde van Picanol en een toename van 95 miljoen euro in de waardering van Tessenderlo. Het nieuwe ruilbod waardeert Tessenderlo op 1,751 miljard euro en Picanol op 830,6 miljoen euro.

Sterke cijfers

Aanleiding voor de revisie zijn de sterke halfjaarcijfers die Tessenderlo recent bekend maakte en ver boven verwachting uitkwamen. Verwacht wordt die trend zich ook in de jaarcijfers van 2022 zal doorzetten. De chemiegroep rekent nu op 15 à 20 procent winstgroei tegenover de recordwinst van 354 miljoen in het boekjaar 2021. De winstcijfers van weefgetouwenfabricant Picanol zijn momenteel minder eclatant en maakten al een duik met twee derden. Luc Tack heeft al meermaals gezegd dat Picanol zich nu eenmaal in een van jaar tot jaar sterk fluctuerende markt bevindt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.