Nieuws West-Vlaanderen Luc Tack toont grote knaldrang met Tessenderlo

Luc Tack toont grote knaldrang met Tessenderlo

Luc Tack toont grote knaldrang met Tessenderlo

IEPER – Slag om slinger heeft Luc Tack op de valreep van 2021 nog twee zetten gedaan op het schaakbord van de door hem gecontroleerde chemiegroep Tessenderlo. Enerzijds met een overname in Nederland, anderzijds met de aankondiging van een nieuw te bouwen fabriek in de VS.   

Tessenderlo Group, het chemiebedrijf van de Belgische ondernemer Luc Tack, wil hogerop. De beursgenoteerde groep gaat een nieuwe fabriek bouwen in de VS en neemt in Nederland een tankopslagbedrijf over.

De nieuwe overzeese fabriek komt er in Defiance, in de Amerikaanse staat Ohio, en moet in principe tegen 2024 operationeel zijn. De operatie in de Verenigde Staten wordt uitgevoerd via de meststoffendochter Tessenderlo Kerley. “De nieuwe fabriek zal de toonaangevende vloeibare en op zwavel gebaseerde meststoffen Thio-Sul, KTS en K-ROW 23 en sulfietchemicaliën voor de industriële markt produceren”, aldus een officiële mededeling. De vraag naar dit soort meststoffen zou gigantische groot zijn.

Opmars boven de Moerdijk

Ook dichter bij huis toont Tessenderlo Group zich actief. In Nederland neemt de industriële onderneming B.V. Fleuren Tankopslag over. Dat is een tank- en overslagbedrijf voor vloeibare producten in de haven van Cuijk.

Tessenderlo hoopt de overname ten laatste op 1 mei te kunnen afronden. De groep is van plan het nieuwe ‘filiaal te integreren bij Tessenderlo Kerley International.

Reageer op dit bericht

Reacties

Gina O. 2022-01-08 18:10:52

👍

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.