Nieuws West-Vlaanderen Luc Tack verhoogt zijn participatie in Zwitserse Rieter

Luc Tack verhoogt zijn participatie in Zwitserse Rieter

Luc Tack verhoogt zijn participatie in Zwitserse Rieter

IEPER – De beurs van Zürich heeft bekend gemaakt dat de West-Vlaamse ondernemer-investeerder Luc Tack zijn participatie in het Zwitserse Rieter verhoogd heeft tot 15,02 procent. In een vorige fase was hij goed voor 11,69 procent. Het aandeel van Tack zou, berekend volgens de huidige beurskoers, een tegenwaarde hebben van om en bij de 120 miljoen euro.  

Rieter staat hoog aangeschreven. Het is een specialisten in machines voor spinnerijen. Luc Tack kwam vorig jaar terecht in een niet door hem gewild conflict met het Zwitserse bedrijf. Rieter beschuldigde hem van een onterecht ‘inkijkrecht’ bij het Zwitserse bedrijf. In september 2021 werden de plooien echter glad gestreken. Luc Tack en zijn financiële rechter hand Stefaan Haspeslagh, die beiden bestuurder waren bij Rieter, namen toen wel ontslag uit de raad van bestuur van het Zwitserse bedrijf.

De West-Vlaamse topondernemer heeft het verwijt aan zijn adres altijd ontkend en afgedaan als onterecht. Luc Tack laat via zijn woordvoerder weten dat de nu bekend gemaakte verhoging van het aandeel in Rieter, enkel en alleen een blijk is van een groot vertrouwen in het Zwitserse bedrijf. Sommige kenners van de sector vermoeden dat Picanol en Rieter ooit wel eens in elkaars armen zouden kunnen vallen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.