Tui fly hostesses

Luchthaven Oostende deze zomer ei zo na volgeboekt

OOSTENDE - De luchthaven van Oostende blijft een populaire keuze voor reizigers uit West-Vlaanderen en omliggende provincies. Ook deze zomer vertrekken duizenden gezinnen vanaf de populaire want klantvriendelijke luchthaven. Mede door het slechte weer van de afgelopen maanden liepen de boekingen uitstekend, en het last-minute seizoen draait op volle toeren. Voor juli zijn de vluchten gemiddeld al voor 80% volgeboekt, en het aantal reserveringen zal naar verwachting verder stijgen. Wie via touroperator TUI een pakketreis met hotel wil boeken, moet snel zijn.

De luchthaven van Oostende, die begin dit jaar een grondige renovatie onderging, is sinds de paasvakantie weer volledig operationeel. De West-Vlaamse reiziger maakt volop gebruik van de kleinschalige en goed bereikbare luchthaven voor een reis met TUI, de grootste reisorganisatie van het land. Tijdens de zopas gestarte zomervakantie, bij uitstek de periode waarin veel gezinnen met kinderen op reis vertrekken, worden volop reizen geboekt vanuit Oostende.

TUI fly biedt vanuit Oostende 14 bestemmingen aan in 4 landen (Spanje, Griekenland, Turkije en Egypte). In totaal biedt TUI fly tijdens de 2 vakantiemaanden 48.000 vliegtuigstoelen aan, waarvan 75% naar de 7 Spaanse bestemmingen. Het aanbod is volledig afgestemd op de vraag van de reizigers, wat het tot een gegarandeerd succes maakt.

Voor elk wat wils

TUI laat in een persbericht weten dat de maand juli al voor bijna 80% volgeboekt is en er komen dagelijks talrijke last-minute reserveringen binnen. De helft van de reizigers boekt een ticket bij TUI fly, terwijl de andere helft kiest voor een pakketreis, inclusief hotel, bij touroperator TUI. Voor deze reizigers is het haast vijf voor twaalf om hun gezinsreis vast te leggen, aangezien steeds meer familiehotels de verkoop sluiten door de enorme Europese vraag van de afgelopen weken.

TUI merkt dat veel gezinnen een vast reisbudget hebben bepaald en speelt daarop in met last-minute aanbiedingen. De kortingen lopen op tot 50%, ook in all-inclusive hotels. Hierdoor houden reizigers de volledige controle over de eindprijs van hun reis. De interessantste kortingen zijn voor vakanties naar Rhodos, Tenerife en Antalya (Turkse Riviera).

foto: archief