Decramer m

Maarten Decramer staat in voor zorgeloos winkelen

KORTRIJK - Winkelen op afspraak? Dat vergt in deze tijden een sluitend reservatiesysteem, toch? Maarten Decramer van het Kortrijkse Wisely mag zich het brein noemen achter inmiddels tientallen reservatiesystemen voor shoppingcentra in heel Vlaanderen, waaronder K in Kortrijk. 

"We hebben de laatste tijd behoorlijk wat nachtjes mogen doorwerken, maar nu zijn we trots op ons exploot", vertelt Maarten Decramer namens zijn bedrijven Wisely en Beaver and Eagle die beiden onderdak vonden in de Kortrijkse incubator Hangar K. "Ons centrale reservatieplatform wordt inmiddels gebruikt in meer dan 30 Belgische shoppingcentra en/of retailparken. Voorbeelden zijn het Wijnegemse shopping center maar ook K in Kortrijk."

Wisely en Beaver and Eagle zijn nichespelers in de sectoren van steden, retail en vrije tijd. "Na het recente overlegcomité -waarbij shoppen op afspraak werd vastgelegd als de nieuwe norm - begon voor ons een race tegen de klok", aldus Decramer. "Bedoeling was om afsprakenplatformen te screenen en na te gaan of ze optimaal zouden functioneren om vanuit een shopping center management of een stadsbestuur centraal te implementeren. Na analyse is daar een Frans platform uitgekomen dat reeds in meer dan 80% van de Franse shoppingcentra actief is. Wisely functioneerde als onze salesorganisatie die ook alles coördineerde en implementeerde. Tot en met een helpdesk voor individuele retailers toe."

Serial entrepreneur

Maarten Decramer is als ondernemer niet aan zijn proefstuk toe. In die zin mag je hem zonder verpinken een serial entrepreneur noemen. In een eerder leven was hij jarenlang centrummanager van Kortrijk. Nadien startte hij zijn eigen marketingbureau op dat zowat vier jaar terug werd verkocht aan het inmiddels grootste loyalty-en marketingplatform van België (Joyn met als grootste aandeelhouders KBC, ING ...). Toen was het tijd voor Wisely (een communicatie en marketing adviesbureau) en voor Beaver & Eagle. Beide bedrijven doen aan communicatie en marketing advies voor steden en gemeenten, shoppingcentra, retailparken, vakantieparken en ook events.

info: Zie www.wearewisely.com en www.beaverandeagle.com