noma maes

Maes Inox levert keukens aan Deense toprestaurant Noma

HARELBEKE - Het Deense Noma staat bekend als een van de beste restaurants ter wereld omdat het zijn gasten weet te verwennen met de meest exquise gerechten. Dat is niet alleen de verdienste van sterrenchef René Redzepi en zijn 35-koppige keukenbrigade, maar ook van Maes Inox uit Harelbeke. Het West-Vlaamse bedrijf staat bekend om het neusje van de zalm te bieden aan meesterkoks. Waarom de Denen voor Maes Inox kozen? "Simpelweg omdat ze de beste waren", aldus René Redzepi dat via een You Tube filmpje te zien is op de website van het West-Vlaamse bedrijf.  

De producent van professionele keukens postte zopas foto’s van de gloednieuwe keukeninrichting van het nieuwe Noma: niet één maar vijf hightech keukens, met een totale oppervlakte van 700 vierkante meter en met als absolute paradepaardje de open ‘servicekitchen’ pal in het restaurant. “Volledig in inox en bekleed met speciaal behandeld hout, voor een warme huiselijke sfeer. Er is alles samen zo’n vijf maanden aan gewerkt, de installatie alleen duurde een viertal weken”, zegt zaakvoerder Herman Maes in Het Nieuwsblad. Hoeveel de installatie gekost heeft, wil hij niet kwijt. “Een gemiddelde restaurantkeuken kost 75.000 à 150.000 euro", aldus Maes. "Die van Noma zit daar een heel eind boven.”

Maes Inox, dat dit jaar zijn 20ste verjaardag viert, telt 34 medewerkers en realiseerde vorig boekjaar een omzet van 1,6 miljoen euro. Het bedrijf leverde eerder ook al keukens aan topchefs als Sergio Herman, Peter Goossens en Geert Van Hecke.