Matexi Gaetan Hannecart

Matexi wil de Walen verwennen met kleinschalige flats

Met een nieuw concept van goedkoop wonen, trekt de Waregemse projectontwikkelaar Matexi de provinciegrens over richting Henegouwen ofte Wallonie Picarde zoals die provincie tegenwoordig heet. De ambities zijn groot.

Matexi, dat geleid wordt door CEO Gaetan Hannecart, wil voor een bijzonder aantrekkelijke instapprijs flats bouwen in Henegouwen. Omdat de Walen iets kleiner wonen -minder oppervlakte innemen is trouwens een algemene trend, ook in Vlaanderen dus- wordt gedacht aan flats met een oppervlakte van 40 tot 55 vierkante meter. Kostprijs: 100.000 of 150.000 euro. De goedkoopste flats hebben één slaapkamer, de andere flats tellen twee slaapkamers.

Met zijn nieuwbouwplan wil Matexi zich naar eigen zeggen aanpassen aan de lokale markt en de lokale noden. Henegouwen staat bekend als de provincie met de laagste inkomens van het hele land. Matexi wilde ook in andere Waalse provincies, zoals in Namen, zijn concept kwijt, maar dat werd daar niet op applaus onthaald.

De eerste plannen zijn bestemd voor de gemeente Quaregnon. In 2018 moet de eerste spade in de grond gestoken worden, en dat in het kader van een stedelijke herontwikkeling.