Orian Owner Address_0

Mc Three verkoopt na 43 jaar zijn Amerikaanse zusterbedrijf Orian Rugs

WAREGEM - De Waregemse tapijtgroep McThree heeft zijn Amerikaanse tak -bekend onder de noemer Orian Rugs - verkocht. Daarmee wordt een hoofdstuk afgesloten dat 43 jaar duurde en destijds door de betreurde Lucien Vanwynsberghe, vader van de huidige sterke vrouw Sophia Vanwynsberghe, werd opgestart. "De verkoop van Orian Rugs is het sluitstuk van een proces om de industriële activiteiten van de familie Vanwynsberghe te vereenvoudigen en maakt tijd en capaciteit vrij om te focussen op de activiteiten van Mc Three in Waregem", aldus Sophia Vanwynsberghe (zie foto) in een reactie.

Na een periode van meer dan 43 jaar heeft Sage Park de activa van Mc Three’s dochterfirma Orian Rugs Inc. overgenomen. Sophia Vanwynsberghe had eerder de opdracht had gegeven aan Stout Capital om uit te kijken naar een overnemer voor Orian’s activiteiten. Sage Park is een Amerikaanse private equity firma.

In 1979 heeft Lucien Vanwynsberghe samen met enkele business partners (waaronder de familie Santens) Orian Rugs opgericht in South Carolina. Het bedrijf bleef maar groeien en telt vandaag 68.000m² productieruimte met een focus op machinaal geweven tapijt voor de residentiële markt. Later kwam daar nog de verkoop van technisch garen aan diverse sectoren bij. "We hebben als familie hele mooie tijden beleefd in South Carolina én met Orian Rugs die over de jaren heen is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het ontwikkelen en produceren van geweven tapijt en technisch garen in Noord-Amerika", zegt Sophia Vanwynsvberghe.

Bestuurder Matthias Page zegt tevreden te zijn dat Sage Park het roer overneemt met de wil om verder te bouwen op Orian’s rijke geschiedenis en te blijven investeren in innovatie en mensen. "Sophia maakt van de gelegenheid gebruik om alle Orian medewerkers te bedanken voor hun inzet over de voorbije jaren en alle klanten en leveranciers voor hun jarenlange trouw", laat Page nog weten.